Haberler

İstanbul Modern ve Thy, "Sanatta" Buluştu

Enver ALAS - İstanbul / DHA - TÜRK Hava Yolları(THY), İstanbul Modern ile yaptığı iş birliği kapsamında İstanbul Modern Sanat Müzesi Koleksiyonu'ndan özel bir seçkiyi İstanbul Havalimanı'nda yer alan özel salonundaki yolcularıyla buluşturdu.

Enver ALAS - İstanbul / DHA - TÜRK Hava Yolları(THY), İstanbul Modern ile yaptığı iş birliği kapsamında İstanbul Modern Sanat Müzesi Koleksiyonu'ndan özel bir seçkiyi İstanbul Havalimanı'nda yer alan özel salonundaki yolcularıyla buluşturdu. Seçkide, Abidin Dino, Aliye Berger gibi usta ressamların yer aldığı 16 sanatçının 38 yapıtı yer alıyor. Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern'in koleksiyonundan bazı eserler, THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki CİP olarak adlandırılan özel yolcu salonunda sergilemeye başladı. 130 metrekarelik bir alana kurulu 'İstanbul Modern Sanat Müzesi Koleksiyonu'ndan Bir Seçki' isimli sergide 16 sanatçının 38 yapıtı yer alıyor.

16 SANATÇININ 38 YAPITI SERGİLENİYOR

Sergide, 20. yüzyıl başı manzara resmi geleneğinden 1950'li yıllarda doğu-batı sanatları arasında sentez arayışı içerisinde olan ressamların soyut resimlerine kadar farklı örnekler yer alıyor. Figür resminin gündelik hayat içerisindeki yerini görselleştiren yapıtların da sergileneceği seçkide, Anadolu'nun kültürel değerlerini yeni bir bakış açısıyla yorumlayan kompozisyonlar da yolcularla buluştu. Seçkide; Şeref Akdik, Hakkı Anlı, Fethi Arda, Ferruh Başağa, Hasan Vecih Bereketoğlu, Aliye Berger, Nurullah Berk, Adnan Çoker, Nejad Melih Devrim, Abidin Dino, Neş'e Erdok, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat, Selim Turan, Fahrelnissa Zeid'in yapıtları yer alıyor. Öte yandan THY ve İstanbul Modern iş birliği ile geliştirilen proje kapsamında koleksiyon seçkileri, yılda üç kez yenilenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları İstanbul Modern İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title