Haberler

İstanbul: İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nden Kurban Kesim Organizasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehrin 7 Noktasında Oluşturduğu Kurban Kesim Merkezlerinde Bayramın Birinci Günü Başarılı Bir Organizasyona İmza Attı. Bayramın İlk Günü, İstanbul'un 7 Ayrı Noktasına Oluşturulan Kesim Yerlerinde, 2 Bin 74 Kurban Kesildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin 7 noktasında oluşturduğu kurban kesim merkezlerinde bayramın birinci günü başarılı bir organizasyona imza attı. Bayramın ilk günü, İstanbul'un 7 ayrı noktasına oluşturulan kesim yerlerinde, 2 bin 74 kurban kesildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyonda, kurban kesim işlemleri, Bağcılar, Eyüp, Fatih, Bahçelievler, Üsküdar, Ümraniye ve Maltepe ilçelerinde oluşturulan kurban kesim merkezlerinde gerçekleştirildi. Bayram namazından sonra kurban kesim merkezlerine gelmeye başlayan vatandaşlar, kesim sıralarına göre kurbanlarını kestirdi. Veteriner hekim, din görevlisi, uzman kasap, parçalama görevlisi ve temizlik personellerinden oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen kesim organizasyonu günün geç saatlerine kadar devam etti. Kurban kesimi yaptıran vatandaşlar için oluşturulan ikram çadırının da yer aldığı merkezlerde, muhtemel bir kaza için ambulans bekletilirken vatandaşların şikayetlerini bildirebilmeleri için halkla ilişkiler görevlileri de hazır bulundu. İkram çadırlarında kesim sırasını bekleyen vatandaşlar, kesim işlemlerini de kurulan canlı kamera bağlantısıyla takip etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yıldırım, Veteriner Hizmetleri Müdürü Arif İrfan Eker ve Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Misir de gün boyunca kesim merkezlerinde incelemelerde bulunurken bir yandan da vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bin 258 büyükbaş, 816 küçükbaş olmak üzere toplam 2 bin 74 kurbanlık hayvan kesiminin yapıldığı, kurban kesim organizasyonunun bayramın ikinci ve üçüncü günü de devam edeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca, kurban kesim merkezlerinde Sağlık ve Hıfzısıhha Müdürlüğü ilaçlama ekipleri tarafından yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarının bayram boyunca devam edeceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title