Haberler

İstanbul'da Trafikte Yaya Önceliği Etkinliği

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edildi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edildi. İstanbul'da 'Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Şişli Mecidiyeköy Merkez Caddesi üzerinde yapılan programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve yetkililer katılırken, trafik polisleri bakanlığın hazırladığı broşürleri sürücü ve yayalara dağıttı.

"HEDEFİMİZ YAYANIN YARALANMAMASI ÖLÜMLE SONUÇLANAN KAZALARIN MEYDANA GELMEMESİ"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya burada yaptığı konuşmada yayaların trafik işaret ve levhalarının belirlediği yerlerden karşıya geçmesinin büyük öneminin olduğunu söyledi. Yerlikaya, bir araç geçtiği sırada aynı anda yoldan yayanın da geçmesi durumunda araç sürücüsünün tüm yol önceliğini yaya tanımak zorunda olduğunu belirterek, "Bu yaptığımız eylemle trafik kazalarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Hiçbir yayanın ölümle sonuçlanan bir kazaya kurban gitmesini istemiyoruz. Araç sürücüleri kavşak giriş ve çıkışlarında mutlaka yavaşlamalılar. Yaya ve okul geçidi gördükleri zaman isterse o an orada hiç kimse bulunmasın kesinlikle ve kesinlikle yavaşlaması gerekiyor. Eğer bir yayanın geçtiğini ve geçmeye teşebbüs ettiğini gördüğü zaman kesinlikle duracak. İlk geçiş hakkını yayaya verecek. Bugün İçişleri Bakanlığının talimatıyla tüm illerimizde bu uygulama başladı. İstanbul'da da burada başladık. İçişleri Bakanlığı 2019 yılını yaya öncelikli yıl ilan etti. Hedefimiz bu projede bir yayanın yaralanmaması ölümle sonuçlanan kazaların meydana gelmemesi bunun kazandırılması için araç sürücülerimizi bu şekilde davranmaya davet ediyorum" dedi. Vali Yerlikaya beraberinde Emniyet Müdürü Çalışkan ve Jandarma Komutanı Köroğlu ile birlikte Fulya'da bulunan taksi durağına kadar yürüdü. Durakta yaklaşık 1 saat kadar oturarak vali ve beraberindekiler durak sakinleriyle sohbet etti.

KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜYE 488, YAYAYA İSE 108 LİRA CEZA

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Baş komiser Emre Şen sürücülerin yaya geçitlerinde uyması gereken kuralları basın mensuplarına anlattı. Kurallara uymayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'nun 78 maddesine göre 488 lira araç sürücülerine, kurallara uymayan yayalara ise yine aynı kanunun 68. Madde'den 108 lira para cezası kesileceğini söyledi.

TAKSİM MEYDANI'NDA POLİS BROŞÜR DAĞITTI

Etkinlik kapsamında Taksim Meydanı'nda trafik polisleri sürücü ve yayalara bildiri broşürü dağıttı. Yaya geçidinden geçmeyen yayalar uyarılarak, yaya geçidine yönlendirildi. Yol kenarında yaya görüp durmayan sürücüler de trafik polisleri tarafından uyarıldı. Bugün tanıtım amaçlı uyarıların yapıldığı yarından itibaren kurala uymayanlara 488 Lira ceza yazılacağı belirtildi. Yayalar ve sürücüler uygulamadan memnun olduklarını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title