Haberler

İstanbul'da Kaçak Eşya Operasyonu... -Yasadışı Yollardan Türkiye'ye Getirilen Çok Sayıda Göz Yaşartıcı Sprey, Damla, Boş Konyak Şişesi, Çakmak, Çakmak Gazı, Gözlük, Bıçak, Çakı ve Saati Piyasaya Sürmek İsteyen 10 Kişi Yakalandı

Yurtdışından Kaçak Olarak Türkiye'ye Getirilen Çok Sayıda Göz Yaşartıcı Sprey, Damla, Boş Konyak Şişesi, Çakmak, Çakmak Gazı, Gözlük, Bıçak, Çakı ve Saati Piyasaya Sürmek İsteyen 10 Kişi Yakalandı.

Yurtdışından kaçak olarak Türkiye'ye getirilen çok sayıda göz yaşartıcı sprey, damla, boş konyak şişesi, çakmak, çakmak gazı, gözlük, bıçak, çakı ve saati piyasaya sürmek isteyen 10 kişi yakalandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kaçakçılık olaylarına ilişkin çalışma yapan polis, bazı kişilerin yurtdışından bir tıra yükledikleri kaçak eşyayı Türkiye'ye getireceklerini tespit etti.

Bunun üzerine söz konusu kişileri izlemeye başlayan polis, Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Zeytinburnu Demirciler Sitesine kadar getirilen tırdaki eşyanın boşaltılmaya başlandığını tespit edince operasyon gerçekleştirdi.

Zeytinburnu'ndaki tır ile Eminönü ve Üsküdar'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, olayla ilgileri görülen 10 kişi yakalandı.

Tır ve yakalanan kişilerin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 7 bin adet göz yaşartıcı sprey, 470 adet damla, 90 adet boş konyak şişesi, 2 bin 135 adet çakmak, 40 adet çakmak gazı, 900 adet gözlük, 2 bin 292 adet çeşitli marka ve nitelikte bıçak, 960 adet çakı, 40 adet yaylı jop, 15 adet çekiç, 5 bin 386 adet saat ve 57 adet lüks araç parçası ele geçirildi.

Şubede sorgulanan 10 kişi, haklarında ''teşekkül halinde kaçakçılık yapmak'' ve ''6136 sayılı kanuna muhalefet etmek'' suçlarından işlem uygulanmak üzere Zeytinburnu Adliyesine gönderildi.

-SUÇ DOSYALARI KABARIK-

Polis yetkilileri, şebekenin yöneticiliğini gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Hakan A'nın yaptığını ve yakalanan 10 kişiden 8'inin ''kaçakçılık'' suçundan sabıkalı olduğunu söylediler.

Bulgaristan'dan gelerek Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giren tırın yasal yükünün otomobil yedek parçası olarak gösterildiğini kaydeden yetkililer, şebeke üyelerinin, kaçak eşyayı kolilere koyup oto parçalarının arasına gizlemek suretiyle Türkiye'ye girişini sağladıklarını bildirdiler.

Polis yetkilileri, sınırda X-Ray cihazından geçen tırdaki kaçak eşyanın fark edilmemesi için kolilerin çevresinin alüminyum folyo ile sarıldığını ifade ettiler.

Yetkililer, ele geçirilen kaçak eşyanın piyasa değerinin yaklaşık 200 bin YTL olduğunu, Tahtakale ve çevresinde piyasaya sürülmeye hazırlanıldığını kaydettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title