Haberler

İstanbul'da, 10 Ayda 3 Bin Gıda İşletmesine Ceza Kesildi

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, son 10 ayda yaklaşık 3 bin gıda işletmesine para cezası kestiklerini açıkladı.

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yılbaşından bu yana 107 bin iş yerinde 135 bin denetim yaptıklarını belirterek, bu denetimlerde yaklaşık 3 bin gıda işletmesine idari para cezası kestiklerini açıkladı.

"İSTANBUL'DA 107 BİN İŞLETME BULUNUYOR"

İstanbul Perakendeciler Derneği'nden ( İstanbul PERDER) yapılan açıklamaya göre, dernek tarafından Kavacık'daki bir otelde "Denetimlerdeki Farklılıklar" başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan Karaca, yıl içerisinde kent genelinde yaptıkları denetimler hakkında bilgi verdi.

İstanbul'da yaklaşık 107 bin işletme bulunduğunu aktaran Karaca, 107 bin işletmenin 51 bin 65'inin satış yeri olduğunu, bunların da 23 bin 200'ünü irili ufaklı market ve benzeri iş yerlerinin oluşturduğu bilgisini verdi.

"3 BİN GIDA ŞİRKETİNE CEZA KESTİK"

Yılbaşından bu yana yapılan 107 bin iş yerinde 135 bin denetimin 26 binini söz konusu market ve benzeri iş yerlerinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Karaca, şu ifadeleri kullandı:

"Denetim yaptığımız firmaları önce uyarıyoruz. Dikkate almayanlara yasanın öngördüğü şekilde ceza kesiyoruz. Yaklaşık 3 bin gıda işletmesine idari para cezası kestik. Bunların üçte birinin nedeni hijyen esaslarına aykırılıktır. En fazla tespit ettiğimiz ikinci uygunsuzluk ise kayıtsız faaliyet göstermek. Her geçen yıl resmi kontrole tabi tuttuğumuz işletme sayısı artarken, idari yaptırım uyguladığımız işletme sayısında oransal düşüş gözlemekteyiz.

Marketlerimizin ve diğer iş yerlerimizin mevzuata uyum konusundaki çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Denetimlerde idari para cezası uygulamak zorunda kaldığımız işyeri oranının giderek daha da düşeceğine inanıyorum."

"YÖRESEL ÜRÜNLERİN KORUNMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

İstanbul PERDER Başkanı Ramazan Ulu ise dernek üyesi 45 market zincirinin 1506 şubede vatandaşın kaliteli ve sağlıklı ürüne en uygun fiyata ulaşabilmesi için çalıştığını belirterek, marketlerde 28 bin 750'nin üzerinde personel istihdam ettikleri bilgisini verdi.

Ulu, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin çözümüne sundukları katkıdan dolayı gururlu olduklarını kaydederek, "Fazladan bir gencimizi istihdam ordusuna kattığımızda en az o kardeşimiz kadar biz de mutlu oluyoruz. İstanbul'un yerli marketleri olarak bir taraftan da yöresel ürünlerimizin korunmasına büyük önem veriyoruz. Yöresel ürünlerimizin, halkımızın alın terinin fabrikasyon ürünler karşısında ezilmesini istemiyoruz. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Panelde söz alan perakendeciler de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın mevzuat ve uygulamalar konusunda kendilerini daha fazla bilgilendirmesi konusunda destek istedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Yavuz İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title