Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yaşlıların Hizmetinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Bünyesinde Faaliyet Gösteren Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Hayata Geçirdiği Projelerle Kimsesiz Yaşılara Kucak Açıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü hayata geçirdiği projelerle kimsesiz yaşılara kucak açıyor.

Türkiye'nin gerek fiziksel alanı, gerekse kurumsal kapasite olarak en büyük huzur ve bakım evi olan Kayışdağı Darülaceze tesislerinde bugün itibariyle 714 kimsesiz yaşlı hayatını sürdürüyor. Darülaceze tesislerinde, kurum sakinlerinin yaşamsal ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ihtiyaçlarının da azami ölçüde giderilmesi hedefleniyor. Kurum içi ve kurum dışı düzenlenen programlarla Darülaceze sakinlerinin sosyal yaşamın içerisinde yer alarak hayata daha sıkı tutunmaları sağlanıyor. Darülaceze sakinlerinin tesis içerisinde gün boyunca yararlanabildikleri sosyal aktivite alanı da bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tarafından 2005 yılında hayata geçirilen Yaşam Evleri projesiyle; Darülaceze'de kalma şartlarına sahip olan bireyler, talepleri doğrultusunda sosyal hayatın içerisinde yaşamlarını sürdürebiliyor. Tüm ihtiyaçları Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tarafından karşılanan ve İstanbul'un değişik mekanlarında açılmış olan Yaşam Evleri'nde bugün itibariyle 28 Darülaceze sakini yaşamını sürdürüyor.

Abdullah ve Nerime Turan isimli hayırseverler tarafından yaptırılarak 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü'ne bağışlanan "Akseki Ormanali Abdullah ve Nerime Turan Huzurevi" 3 bin 200 metrekaresi kapalı, 3 bin 800 metrekaresi açık olmak üzere toplam 7 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olup, bugün itibariyle 22 yaşlı sakine hizmet veriyor.

Kayışdağı Darülaceze Müdürü Tayfun Karali, "Kuşkusuz Büyükşehir Belediyesi'nin özel huzur evi çalıştırmak gibi bir amacı ve görevi olamaz. Bizim bu huzur evini faaliyete geçirmemizdeki amacımız; Darülaceze normlarının özel huzurevlerine uygulanarak diğer huzur evlerine örnek teşkil etmesini sağlamaktır" dedi.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "yaşlı misafirhaneleri" projesiyle, yaşlılara sınırlı süre kucak açıyor. Yaşlıların kısa süre kalabilmeleri için oluşturulan misafirhaneler, 12 apart daireden oluşuyor. Bu birimlerde sunulan konfor karşılığında vatandaşlardan belirli bir hizmet bedeli alınırken, sağlık ve bireysel bakım hizmetleri de veriliyor.

İstanul Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılara yönelik projeleri çerçevesinde, yaşlı kreşleri ve evsiz misafirhaneleri de yer alıyor.

Projeje göre, yaşlı kreşlerinde günlük yaşamdaki yoğun iş akışı nedeniyle gerekli ilgi gösterilemeyen ve bakımları yapılamayan yaşlı bireyler kalabilecek.

Evsiz misafirhanelerinde ise, sokakta kalmak zorunda olan kişiler 17.00 - 09.00 saatleri arasında kalabilecek. Sokakta kalacak olan bireylerin berber, yatacak ve yiyecek ihtiyaçlarını görebilecekleri merkezler gündüz saatlerinde hizmet vermeyecek.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title