Haberler

Işık Sigorta'nın 2007 Karı 9 Milyon YTL

Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, Işık Sigorta'nın 2007'de 9 Milyon YTL Kar Ettiğini ve Bu Karlılıkta Acentelerin de Payının Büyük Olduğunu Söyledi.

Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, Işık Sigorta'nın 2007'de 9 milyon YTL kar ettiğini ve bu karlılıkta acentelerin de payının büyük olduğunu söyledi.

Işık Sigorta'dan yapılan açıklamaya göre, şirket henüz kesinleşmemiş rakamlarla 9 milyon YTL'lik kara ulaştı. Genel Müdür Recep Koçak, "Karlılığımızda acentemizin de payı büyük. Acentelerimizle birbirimizi artık daha iyi anlıyoruz. Son dört yılda acentelerimizin yüzde 70'i yenilendi. Bu çok ciddi bir rakam. Acenteler, şirket zarar ederse kendi sonuçlarının da kötü olacağını anladı. Işık Sigorta kazandıkça onlar da kazanacak. Biz kazandığımızı acentelerimizle paylaşmaya hazırız" dedi.

Işık Sigorta'nın, karını geçen seneki 384 bin YTL'den 9 milyon YTL'ye çıkardığına dikkat çeken Koçak, "Kaskodaki istikrarlı gelişimimiz karlılığı artırdı. İş yaparken daha seçici olmaya başladık. 9'uncu ay rakamlarına göre yüzde 5 teknik karlılıkla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Koçak, 2007'de kaskoda yüzde 7, ancak ortalamada yüzde 24 büyüdüklerinin altını çizerek, trafikte yüzde 21, yangında yüzde 21, DASK'ta yüzde 20 büyüme sağladıklarını belirtti.

Işık Sigorta'nın geçen sene acentelere kaskoda kar komisyonu vereceğinin açıklandığını hatırlatan Koçak, "Acentelerimize 'para kazanıyorsak, bunun belli bir miktarını sizinle paylaşmaya hazırız' demiştik. Bu uygulamamızla birlikte kasko branşı sonuçlarına göre, aldığı komisyonun 3'te 1'i kadar daha fazla komisyon alan acentemiz oldu. Hasar Prim Oranı yüksek olan İstanbul'da bile kaskoda kar komisyonu verdiğimiz acentelerimiz çıktı, ancak Anadolu acentelerimiz çok daha fazla komisyon kazandılar" diye konuştu.

Recep Koçak, rekabetten dolayı sektörde bazı alanlarda iş yapmanın iyice güçleştiğini söyleyerek, bu yüzden şirketlerin daha karlı ve bireysel işlerin peşinde koştuğunu belirtti.

"KASKODA FİYAT POLİTİKASINDAN TAVİZ YOK" Işık Sigorta'nın kaskoda bu sene prim olarak sadece yüzde 7 büyüdüğünü kaydeden Genel Müdür Koçak, adet bazında ise yüzde 3 büyüdüklerini söyledi. Müşteri kaybetmeyi göze alarak, zarar etmeyecek en azından başa başnoktasını sağlayacak nitelikte fiyatları belirlediklerini dile getiren Koçak, "Müşteri de kaybettik. Son üç ayda şirketler hedeflerini tutturmak için fiyatlarını düşürdüler. Özellikle aralık ayında kaskoda geçen yıla göre yüzde 10 prim kaybımız oldu. Yani kaskoda büyümemiz ekside seyretti. Ama politikamızdan taviz vermedik" dedi.

Kaskoda eskisi kadar çılgın bir rekabet olmadığını, ancak trafik branşında 9. ay itibariyle sektörün 140 milyon YTL zarar ettiğini hatırlatan Koçak, "Artık trafik sigortasının ne olduğunu vatandaşımız da anlamaya başladı. Eskiden vergi olarak algılanıyordu. Fonksiyonları öğrenilmeye başlanınca talep edilmeye ve hasar prim oranları da artmaya başladı" diye konuştu.

Koçak, Işık Sigorta'nın 2008'de büyüme hedefinin yüzde 45 olduğunu söylerken, sektörün ortalama yüzde 15 büyüyeceğini tahmin ettiğini belirtti. "Yüzde 45 büyürken karlı olmaya devam edeceğiz" diyen Koçak, "Mali açıdan sektörün en iyi şirketlerinden biriyiz. Rasyolarımız sektör ortalamalarının üzerinde. Ödenmiş sermayemiz 40 milyon YTL, özkaynaklarımız ise 50 milyon YTL. Hasar ödemelerinde müşteri memnuniyetimiz çok yüksek. Işık Sigorta'da her şey yolunda" dedi.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title