Haberler

İklim Değişikliği Zirvesi'nden Mesajlar

BM Genel Sekreteri Ban Ki -Mun, BM'de Düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesinin Şimdiye Dek Dünya Liderlerinin Katıldığı En Büyük İklim Değişikliği Toplantısı Olduğunu Söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM'de düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesinin şimdiye dek dünya liderlerinin katıldığı en büyük iklim değişikliği toplantısı olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Ban, BM Genel Kurulunda düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesinde açılış konuşmasında, dünya liderlerinin BM'de toplantıya katılmasının iklim değişikliğinin ne derece ciddi bir tehdit olduğunu gösterdiğini belirtti.

Dünya liderlerine seslenerek ''Şimdi sizin harekete geçmenizin zamanı'' diyen Ban, Kyoto protokolünün yerine alacak yeni iklim değişikliğiyle mücadele anlaşmasının bu yılın sonunda Kopenhag'da yapılacak zirvede kabul edilebilmesi için devam eden müzakerelerin hızının artırılması gereğine işaret etti.

ABD Başkanı Barack Obama da BM Genel Kurulunda yaptığı ilk konuşmada ABD'nin iklim değişikliği konusunda hareket etmeye hazır olduğunu belirtti.

Obama, ''İklim değişikliği tehdidi ciddi, acil ve giderek büyüyor ve bu gidişi tersine döndürmek için zaman giderek azalıyor'' deyince Genel Kurul salonundan büyük bir alkış koptu.

ABD'nin yenilenebilir enerji kaynaklarını 3 yıl içinde iki katına çıkacağını belirten Obama, sera gazı salımında hedefin 2020 yılında, 1990'lardaki seviyeye dönmek olduğunu belirtti.

Çin Devlet Başkanı Hu Jintao da yaptığı konuşmada, Çin'in iklim değişikliğiyle mücadelede ''kararlı adım'' atmaya devam edeceğini belirtti. Çin'in iklim değişikliğiyle mücadelede yeni enerji tasarrufu programları olduğunu belirten Hu, ülkesinin karbon kirliliği yoğunluğunu da azaltma hedefinden söz etti.

BM verilerine göre dünyada en çok sera gazı kirliliği ABD ve Çin'den kaynaklanıyor. Bu yüzden zirveye iki ülkenin devlet başkanlarının katılması önem taşıyor.

İklim Değişikliği Zirvesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da izlediler.

Başbakan Erdoğan, İklim Değişikliği Zirvesi çerçevesinde düzenlenecek panel toplantılarına katılacak. Erdoğan'ın iklim değişikliği tehdidi konusunda önceden hazırladığı bir video görüntü de bugün BM'de tüm gün gösterilecek.

BM'deki İklim Değişikliği Zirvesine 100'den fazla ülkenin liderleri katılıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title