Haberler

İki Usta Aynı Sahnede

Çağdaş Cazın Efsanelerinden Chick Korea ile Banjo'su ile Caz Müziğine Yeni Bir Soluk Getiren Bela Fleck, İstanbul'da Aynı Sahnede Buluşuyor. İkilinin Konseri 3 Kasım'da Tim Maslak Show Center'da.

Çağdaş cazın efsanelerinden Chick Korea ile Banjo’su ile Caz müziğine yeni bir soluk getiren Bela Fleck, İstanbul'da aynı sahnede buluşuyor. İkilinin konseri 3 Kasım'da Tim Maslak Show Center'da.

Tüm zamanların en büyük piyanistlerinden olan Chick Corea 1960'lardan bu yana ortaya koyduğu çalışmalarla caz müziğinin en önemli temsilcilerinden birisi olmayı başardı. Yaptığı işlerden kolay kolay tatmin olmayan ve başarılarını görüp rahatlayarak bir kenara çekilme yolunu seçmeyen Corea'nın müzik merakını yaşamı boyunca hiç yitirmediği söylenebilir.

Son ikisi 2006 yılında düzenlenen 49.Grammy Ödüllerinde olmak üzere toplamda 14 defa Grammy Ödülüne layık görülen ve defalarca da aday gösterilen sanatçının bu başarısı, sönmeyen enerjisini ve cazın en büyük isimlerinden biri olarak gösterilmesini doğruluyor.

Chick Corea ile ilk defa aynı sahneyi paylaşan ve otoritelere göre dünyanın en önde gelen  banjo virtüözlerinden birisi olan Bela Fleck de müziğe erken yaşlarda Folk Gitar’la başladı.

İlk önemli konseri olan “Return To Forever” da Chick Corea ve Stanley Clarke ile aynı sahneyi paylaşan Bela Fleck bu konser ve birliktelik neticesinde, banjosu ile birlikte cazda yeni arayışlara girmek konusunda cesaretlendi. 

İlerleyen yıllarda gerçekleştirdiği solo projeleri ve en son olarak, grubu Bela Fleck & The Flecktones ile birbirinden büyük başarılara imza atmış olan sanatçı, bu yolculuğunu ve kariyerini sayısız Grammy Adaylığı ve sonuncusu yine 2006 yılında düzenlenen 49.Grammy Ödüllerinde olmak üzere, toplam 8 Grammy ödülü ile taçlandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title