Haberler

Iğdır Valisi Karahisarlı'den Selzedelere İnceleme

Yıllık İzinde İken Iğdır'da Bulunmadığı Dönemde Yağmurdan Zarar Gören Köylerde İncelemelerde Bulunan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Vatandaşları Teselli Etti.

Yıllık izinde iken Iğdır'da bulunmadığı dönemde yağmurdan zarar gören köylerde incelemelerde bulunan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, vatandaşları teselli ederek , devletin her türlü imkanın vatandaşı için olduğunu söyledi.

Vali Karahisarlı, yıllık izin dönüşü Tuzluca ilçesinin Sinek ovası grubu olarak bilinen Unbilek, Kandilli ve Taşköprü köylerinde incelemelerde bulundu.

Yağmur yağışı sonrasında oluşan selden zarar görev vatandaşları teselli eden Vali Karahisarlı, devletin bütün imkanlarının vatandaşı için olduğunu, vatandaşın devlete karşı görevini yerine getirdiği süre içinde devletin hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve Tuzluca Kaymakamı Ali İpek'i de yanına alarak gittiği köylerde incelemede bulunan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı:" Bizler sizler için varız. Herkes üzerine düşeni eksiksiz yapacaktır. Biz devletiz. Vatandaşımızın sıkıntıları var diye buradayız. Sizlerin bu sorunlarınızı çözmek amacıyla buraya geldik. Yıllık iznimi kullandım. İzinde döndüm. Daha makamıma oturmadan köylerimizin sıkıntısını duydum buraya kadar geldim. Bu sorununuzu halledeceğiz. Devletin sizlerden de isteği var tabii., öncelikle çocuklarınıza sahip olmanızdır. Ben Siirt'in Eruh ilçesinde kaymakamlık yaptım. Orada bir yaşlı dede geldi. Gönüllü, maaş almadan korucu olacağını söyledi ve korucu oldu. Teröre karşı mücadele etti. Bizim insanımız 7'den 70'e askerdir. Bizim ülkemizin sıkıntılı olmasını bekleyen çok ülkeler var. Hepsi bizim ülkemizi işgal etmek istiyor. Irak göz önündedir. Bütün insanlar yarının ne olacağını kestiremiyorlar. Bir dikkat edin bakın PKK'yı kuranlarla Asala'yı kuranların aynı olduğunu göreceksiniz. Bu örgütlerin ikisini de kuranlar Ermenilerdir." diye konuştu.

Selden zarar görev vatandaşlara Bayındırlık İl Müdürlüğü'nce bir ekip oluşturularak, zarar ziyan tespiti yapacağını belirten Vali Karahisaralı, projeler hazırlayıp bu köyleri afet kapmasına alınması için gerekli teklifleri ilgili yerlere göndereceklerini, gerekirse sel yatağında bulunan köylerin yerlerinin değiştirileceğini de sözlerine ekledi.

Vali Karahisarlı, köy gezileri sırasında küçük çocuklara şeker dağıttı. Kadınlarla sohbet ederek onların sorunlarıyla ilgilendi. Karahisarlı, özellikle kız çocuklarının mutlaka okutulması için ailelere telkinlerde bulundu., okutma imkanı olmayan ailelerin çocuklarının PİYO ve YİBO'lara yerleştirerek okutacaklarına dair sözler verdi.

Kandilli köylüleri yaklaşık 10 yıldan beri köylerinde ilk kez bir vali gördüklerini ve bu ziyaretin kendilerin ziyadesiyle mutlu ettiğini söylediler.

(İA-İRT-Y)

02.09.2007 14:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title