Haberler

Her Aile Bir Okuldur Projesi' Başlıyor

Edirne’de Hayat Boyu Eğitim Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü arasında ’Her Aile Bir Okuldur’ projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

Edirne'de Hayat Boyu Eğitim Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü arasında 'Her Aile Bir Okuldur' projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

Edirne'de Hayat Boyu Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Sevgili ve Yönetim Kurulu üyeleri Ayşe Köseoğlu, Nagehan Kaçın, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş ile birlikte 1 yıl süreli işbirliği protokolü imzalandı.

İmza töreni sonrası konuşan İl Müdürü Bilgin Özbaş, ailenin önemine dikkat çekerek, "Toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma hoşgörü, yardımlaşma, sevgi ve saygının kaynağı ailedir. Güçlü devlet olabilmek güçlü aile yapısıyla mümkündür. Kendimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve insanlık için yapabileceğimiz en anlamlı işlerin başında iyi bir aile yapısı tesis etmek olmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bu amaçlarla Aile Eğitim Programını uygulamaya koymuş bulunmaktayız. Bu konuda Edirne'de Hayat Boyu Eğitim Derneği'ne bu alandaki çalışmalarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Edirne'de Hayat Boyu Eğitim Derneği 2. Başkanı Zeynep Sevgili de 'Bir hayat kurtar ki bir aile kurtulsun, aileyi yaşat ki millet yaşasın' sloganı ile yola çıktıklarını dile getirdi. Ailenin, toplumun çekirdeğini oluşturduğunu belirten Sevgili, "Ailenin dağılması demek toplumun dağılması demektir. 'Bir hayat kurtar ki bir aile kurtulsun, aileyi yaşat ki millet yaşasın' sloganı ile yola çıktık. Ailelerin sağlık ve huzuru için gayret etmek, eşlerin ve çocukların ailedeki konumunu güçlendirmek, ailede sağlıklı bir saygı, sevgi ve iletişim ortamı kurmak ve ailenin sosyal refahını artırmak amacıyla eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu konudaki desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ve Edirne Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin'e derneğimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin de, "Güçlü ve sağlıklı aile demek, varlığıyla gurur duyduğumuz çocuk nüfusun ve genç nesillerin huzur ve güven ortamında yetişmesi demektir. Eğitim ailede başlar ilkesinden hareketle hazırlanan işbirliği protokolü bilgi çağının gerekliliklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini artırmaya dönük önemli bir adımdır" dedi.

Aile, ailenin bilinçlendirilmesi, aile hukuku, aile bütçesi, kaynak yönetimi, enerji tasarrufu, aile içi iletişim, sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma, ilkyardım, aile ve medya, şiddetin önlenmesi konularında bir dizi eğitim programını içeren protokole göre 8 hafta boyunca Devecihan Kültür Merkezinde eğitim verileceği bildirildi. 14 Kasım Cumartesi günü ise Türk Aile Yapısı ve Ailenin Önemi konulu ilk eğitim Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından verilecek. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title