Haberler

Haydar Doğan, Madalyaya Kanat Açacak

Güncelleme:

Londra'ya gidemeyen özel sporcu Yasemin Çiloğlu'nun 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanması için kolları sıvadı.

Spor Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Şube Müdürü Haydar Doğan, olimpiyat barajını geçmesine rağmen kota nedeniyle Londra'ya gidemeyen özel sporcu Yasemin Çiloğlu'nun 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanması için kolları sıvadı.

Özel sporcular Ayşegül Tahtakale, Yasemin Çiloğlu ve Abidin Yapan'ın Olimpiyat A barajını geçmesine birincil derecede katkı sağlayan Haydar Doğan, milli sporcular Yasemin Çiloğlu ve Abidin Yapan'ın olimpiyat barajını geçmesine rağmen anlaşılması çok zor olan kota nedeniyle Londra'ya gidememesinin burukluğunu yaşıyor.

Bir dönem 800 ve 1500 metrede dünya rekorlarını elinde bulundurarak efsane olan ve Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanlığını başarıyla gerçekleştiren Sebastian Coe ile çok yakın arkadaş olan Doğan, engelli sporculara maddi ve manevi açıdan

destek

olup antrene edilmesine yardımcı olmaya devam ediyor.

Londra Paralimpik Oyunları'ndaki uzun atlama final derecelerini gördükten sonra, barajı geçip kota nedeniyle olimpiyatlara gidemeyen özel sporcu Yasemin Çiloğlu'nun durumu Haydar Doğan'ı bir hayli üzdü. Baraj derecesi ile 7. sırada olan ve antrenmanlarda atladığı derecelerle 3 ve 4.'lüğe eşdeğer atlayışlar yapan Yasemin, Haydar Doğan'ı tarif edilemez heyecanlara taşımış. 2016 Rio'da Paralimpik Oyunlarında bir altın madalyanın ayak seslerini yüreğinin derinliklerinden hissediyor. Yasemin'in Denizli'de malzemesizlikten antrenman yapamadığını öğrenince derhal maddi manevi katkıda bulunarak malzeme teminini sağlayan Doğan, stada alınmadığı için parkta antrenman yapan sporcuya antrenman yeri sağladı. Yasemin'in annesinin de ortopedik engelli olması ayrıca kanserden bir göğsünün alınması ve bu hastalığın hala hayati tehdit oluşturmasıyla birlikte Haydar Doğan, Yasemin Çiloğlu'nun Rio'da başarılı olması için elinden gelen her şeyi yapmaya karar verdi.

HAYDAR DOĞAN'IN 26 YILDIR KIRILAMAYAN DÜNYA REKORU

Halen Spor Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Şube Müdürlüğü görevini sürdüren Haydar Doğan'ın spor yaşantısı sıra dışı başarılarla dolu. 24 yıllık spor hayatında 100'ün üzerinde milli formayı giydi, 7 kez Balkan şampiyonu olup, 1987 yılında Avrupa Gençler Şampiyonasında 10000 metre yarışında 2. olarak Avrupa'da kürsüye çıkan ilk Türk atleti olma ünvanını aldı. Halen kırılamayan 5 Türkiye rekoru bulunan Haydar Doğan, 1986 dan beri yani tam 26 yıldır kırılamayan bir dünya rekoruna da sahiptir. 1 Haziran 1986'da Fransa Nice'de Liselerarası Dünya şampiyonasında 3000 metreyi 8.18.22 de koşarak Dünya rekorunun sahibi olmuştur. Bu rekordan tam 12 yıl sonra 1998'de Liselerarası Dünya şampiyonası Pakistan'da yapılmış. Şampiyonaya onur konuğu olarak davet edilen Haydar Doğan'a bugün dahi kırılamayan bu rekor için "Pakistan Schoolsport Organization" tarafından 1998'de onur plaketi verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tahtakale Londra Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title