Haberler

Hatipoğlu’ndan Gönül Sohbetleri

Güncelleme:

Esenler Belediyesi "Gönül Sohbetleri" Adı Altında Konferanslar Düzenlemeye Başladı.

Esenler belediyesi "gönül sohbetleri" adı altında konferanslar düzenlemeye başladı. Gönül Sohbetleri'nin ilk konuğu Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. İslam tarihine ve sevgi ağırlıklı konuşan Doç. Dr. Hatipoğlu, dinleyenlerin gönüllerini fethetti ve kendilerine doyumsuz bir sohbet sundu.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sohbete başta Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük alkışlar arasında sahneye gelen Hatipoğlu'nun sohbetinden önce kürsüde bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, programa kadınların erkeklere göre daha yoğun katılımı olduğuna dikkat çekerek, "Çok anlamlı bir akşamda beraberiz. Normalde böyle bir davet bay- bayan bütün Esenler halkına yapılmış bir davettir. Ama sahurdaki programlarda olduğu gibi buradaki programda gördüğüm kadar hanımefendiler, beyefendileri sollamış durumdalar. Bunun çok güzel bir anlamı var.

O da bu toplum gönül dünyasını ve gönül dünyasının aydınlığını hanımlarda bulmuştur. Evet, gönül sohbetlerine hanımlarımızın daha çok ilgi göstermesi ve hanımlarımızın gönül dünyasını o sohbet ortamıyla aydınlatması, bu toplumun aydınlanması anlamında da çok önemli bir görev ifade eder. O açıdan sizleri tebrik ediyorum. Katılan herkese de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Göksu: Gönül dünyanızı aydınlatın

Bundan sonra her Cuma akşamı, gönül sohbetlerinin devam edeceğini vurgulayan Başkan Göksu, "Gönül sohbetlerimiz, her Cuma bir akşam Nihat hocam, bir akşam Mustafa Karataş hocamız olmak üzere yıl sonuna kadar devam edecek, gönüllerimizi aydınlatacaktır" dedi. Göksu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bundan sonra hocalarımızı dinlerken, bir sohbet serisi olarak dinleyin ve gönül dünyanızı öyle aydınlatın. Bunun sayısı daha da artacak. Esenler artık herkesin geldiği, uğradığı ve herkesin misafir olduğu bir ilçe olmaya devam edecek. Bunun için biz üzerimize düşeni yapacağız, siz üzerinize düşeni yapacaksınız. Hep birlikte Esenler'i kaldıracağız ve kalkındıracağız."

Önemli olan Allah sevgisi

Göksu'nun konuşmasının ardından Doç. Dr. Hatipoğlu, "sevgi" kavramının önemine dikkat çekerek konferansına başladı. Önemli olanın Allah sevgisi olduğunu belirten Hatipoğlu, "Allah'ı sevmenin yolu Muhammed Nebiye tabii olmak, uymaktır. Allah bizi seviyor mu? Bu sorunun cevabı zor. Yüreğimizde Allah sevgisi varsa, Allah da sizi seviyordur" dedi.

İslam tarihine ilişkin bilinmeyen olayları da anlatan Hatipoğlu, Yahudi din adamlarının Hıristiyan din adamlarına göre bilgi anlamında daha önde olduğunu belirterek, İncil'in Tevrat'ın karşılığı olmadığını, Tevrat'ın daha köklü olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimizin hayatından da bazı kesitler anlatan Hatipoğlu, İslam tarihine ilişkin bazı olaylara dikkat çekti. Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunda yaşanan mucizeleri Esenler halkıyla paylaşan Doç. Dr. Hatipoğlu, "Hz. Peygamber her çocuk gibi doğabilirdi. O'nun doğumunda olağanüstü olaylar var. Bu, Allah'ın bir lütfuydu" dedi. Hatipoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hz. Peygamberin doğum olayı Mekke'de olduğu kadar Medine'de de yankı bulmuştur. Peygamber efendimiz, doğduğunda etrafında bir ışık gördük diyorlar. Bir anda kanat sesleri duyuldu, odanın içine en güzel kokular saçıldı diyorlar. O'nun özel bir çocuk olduğunu anlıyorlar". Konferans salonunu dolduran vatandaşlar, Hatipoğlu'nun konferansını büyük bir huşu ve dikkatle dinlediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title