Haberler

Hastanede Deprem Tatbikatı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından "deprem tatbikatı" yapıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından "deprem tatbikatı" yapıldı.

Hastane bahçesindeki tatbikatta, senaryo gereği, merkez üssü Tekirdağ olan 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası hastanenin konferans salonu ve poliklinik kısmında meydana gelen göçük ile yangına müdahale edildi.

Gerçeği aratmayan tatbikatta, hastanenin 3'üncü katında mahsur kalan hasta ve çalışanların tahliyesi, itfaiye ekipleri tarafından yapılırken, göçük altında kalan bir hasta halat sistemi ile pencereden indirildi.

Hastanenin diğer bölümlerinde enkazda mahsur kalan hastalara müdahale edildi ve hastane personeli tarafından tahliye edilen hastaların tedavisine, bahçede kurulan çadırda devam edildi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Horozoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin deprem bölgesinde olduğunu, bu nedenle bundan sonra her yıl planlı olarak deprem tatbikatı yapacaklarını söyledi.

UMKE, AFAD, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerininde desteğiyle başarılı bir tatbikat olduğunu ifade eden Horozoğlu, "Bugün hastane afet planı kapsamında yıllık yapmamız gereken deprem tatbikatımızı başarı ile sonlandırdık. Başından sonuna kadar tatbikatın tamamında hastane personelimiz görevli olarak çalıştı. Bize bu tatbikatta destek veren itfaiye, 112 çalışanları ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Horozoğlu, meydana gelebilecek depremlerde neler yapılacağı konusunda daha bilinçli hareket edilmesinde tatbikatın çok faydası olacağının altını çizerek şunları kaydetti:

"Tekirdağ birinci derece deprem bölgesi. Her an böyle bir afetle karşı karşıya kalabiliriz. Bununla ilgili neler yapabileceğimizi görmek acısından tatbikatımızı her yıl yapacağız. Tatbikat kapsamında 3'üncü katta konferas salonumuzda göçük meydana geldi. Fizik tedavi bölümünde de hastalarımız vardı, onlar da tahliye edildi. Göçük altında kalan bir kişi de ekipler tarafından kurtarılarak 3'üncü kattan indirildi. Diğer hastalar da 112 ekipleri ile acil servislere ulaştırıldı."

Tatbikatı vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title