Haberler

Hasat sezonunun ilk ürünleri ticaret borsasına getirildi

Bandırma Ticaret Borsasına yılın ilk hasat ürünleri getirilerek satışı yapıldı.

Yeni hasat sezonunun ilk arpa mahsulünü Doğruca Mahallesi'nden çiftçi Orhan Sezer getirdi.

Yılın ilk arpasının 50 kilogramlık bölümü, sembolik olarak kilogramı 14 liradan zahireci Bülent Encin tarafından satın alındı. Mahsulün kalan 2,5 tonluk kısmı da yine Encin'e kilogramı 1,26 liradan satıldı.

Doğruca Mahallesi'nden Ender Tınmaz tarafından getirilen sezonun ilk buğdayının 50 kilogramı da yine sembolik olarak kilogramı 14 liradan satıldı. İlk buğdayı Araslar Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi yetkilisi ve Bandırma Ticaret Borsası Meclis Üyesi İbrahim Aras aldı. Kalan 1 tonluk kısmının satışı ise zahirecilik firması yetkilisi Haluk Sezgin'e kilogramı 1,76 liradan gerçekleştirildi.

İlk kanola mahsulünü de Doğruca Mahallesi'nden Ali İz getirdi. Bunun 50 kilogramlık bölümü sembolik satışta kilosu 14 liradan satıldı. Kanolayı da zahirecilik firma yetkilisi ve Borsa Meclis Üyesi Ahmet Toygun satın aldı. Kanolanın kalan 500 kilogramı da yine Toygun'a satıldı.

Borsa Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, yeni hasat sezonun ülkeye, üreticilere ve tüccarlara hayırlı olmasını temenni ederek, "Yeni sezonda inşallah üreticimizin de tüccarımızın da yüzü güler. 2019 yılı harmanının herkese bereket getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bandırma Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title