Haberler

Gaziosmanpaşa'da eşini ve eşinin ağabeyini silahla yaralayan sanığın yeniden yargılanmasına başlandı

Güncelleme:

Gaziosmanpaşa'da boşanma aşamasında olduğu eşi ve eşinin ağabeyini silahla yaraladığı gerekçesiyle 29 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Emre Aşkın, Yargıtay'ın bozma kararı sonra yeniden hakim karşısına çıktı.

Gaziosmanpaşa'da boşanma aşamasında olduğu eşi ve eşinin ağabeyini silahla yaraladığı gerekçesiyle 29 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Emre Aşkın, Yargıtay'ın bozma kararı sonra yeniden hakim karşısına çıktı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Emre Aşkın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken müdahil Sedat Sevin ile tarafların avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını talep ederek, uzun süredir tutuklu olduğunu belirttiği müvekkilinin adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

Müdahillerin avukatı ise bozma kararına uyulmamasını ve mahkemenin eski kararında direnmesini istedi.

Mahkeme heyeti, bozma ilamının uyulmasına hükmederek, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Dava dosyasının, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Emre Aşkın ile müşteki Handan Aşkın'ın bazı sorunlar nedeniyle ayrı yaşadıkları ve boşanma davalarının sürdüğü, müşteki ile ağabeyi Sedat Sevin'in 11 Mart 2016'da sanıkla ortak evlerine giderek eşyalarını aldığı belirtilmişti.

Bu sırada sanık Emre Aşkın'ın tehdit ettiği eşi ve eşinin ağabeyini silahla yaraladığı aktarılan iddianamede, sanığın kullandığı ruhsatsız silahın Fatih Uzun'a ait olduğunun belirlendiği kaydedilmişti.

İddianamede, sanık Emre Aşkın'ın iki kez "kasten yaralamaya teşebbüs" ve "tehdit" suçlarından, diğer şüpheli Fatih Uzun'un da "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İddianameyi kabul eden Gaziosmanpaşa 5. Asliye Ceza Mahkemesi, olayın oluş şekli ve alınan raporlar dikkate alındığında eylemin "kasten öldürmeye teşebbüs" olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmederek, "görevsizlik" kararıyla dosyanın yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesinin bu kararının ardından sanık hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılama başlamıştı.

Mahkeme 29 yıl 2 ay hapis cezası verdi

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat 2019'daki duruşmada davayı karara bağlayarak, sanık Emre Aşkın'ın, "eşine yönelik kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 16 yıl 8 ay, Sedat Sevin'e karşı da "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 29 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti.

Heyet, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan sanık Emre Aşkın'a verdiği 10 aylık hapis cezasının hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar vermişti.

Diğer sanık Fatih Uzun hakkında da "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı veren heyet, bu sanığa, "delil saklama" suçundan verdiği 1 aylık hapis cezası hükmünün açıklanmasını da geri bırakmıştı.

- Yargıtay kararı bozdu

Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi sanık Emre Aşkın'ın, Handan Aşkın'ı organlardan birinin işlevini sürekli olarak yitirecek şekilde ağır derecede, mağdur Sedat Sevin'i ise vücudundaki kemik kırığının hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte yaraladığını saptamıştı.

Kararda, her iki mağdura karşı ayrı ayrı makul cezalar verilmesi yerine üst sınırdan hapis cezası belirlenerek fazla cezalar verildiği belirtilerek, bu hususların bozmayı gerektirdiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Yargıtay Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title