Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile kalıcı istikrarın garanti altına alınacağını, vesayetin ortadan kalkacağını, hızlı işleyen bürokrasi ve hızlı büyüme olacağını söyledi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile kalıcı istikrarın garanti altına alınacağını, vesayetin ortadan kalkacağını, hızlı işleyen bürokrasi ve hızlı büyüme olacağını söyledi.

Başkan Tekintaş, halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti Altınordu ilçe Başkanı İbrahim Hekim, İlçe Yönetimi ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte, Aydınlık, Bahriye, Ortaköy, Hürriyet, Cumhuriyet, Tepeköy ve Kayabaşı mahalle sakinleri ile Gerce meydanında bir araya geldi.

16 Nisan'da yapılacak referandum ile Türkiye'nin daha fazla büyüyeceğini ifade eden Tekintaş, "Avrupa ülkeleri ülkemizde yapılan her yeni yatırıma karşı çıkıyorlar. Bu seçim onlara ülkemiz üzerinde oynadıkları yada oynamaya çalışacakları pis oyunlara en güzel cevap olacaktır. Ülkemiz 16 Nisan tarihinde daha güçlü ve şaha kalkacaktır." dedi.

16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylaması için neden "evet" diyeceklerini anlatan Tekintaş, yeni sistemle kalıcı istikrarın garanti altına alınacağını, vesayetin ortadan kalkacağını, hızlı işleyen bürokrasi ve hızlı büyüme olacağını ifade etti.

Meclis'in doğrudan belirlenmesi ile milli iradenin daha da güç kazanacağını ifade eden Tekintaş, "Yeni sistemle Meclis için ayrı, Cumhurbaşkanı için ayrı oy verilecek. Bu hükümet modeli ile Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Cumhurbaşkanlığı milletin makamı olarak tescillenmiş olacak. Yasama yetkisi Meclis'e verilecek. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSYK' ya üye seçecek. Halkın temsil gücü artacak. Güçlü yasama, güçlü meclis, güçlü icraat olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Engin Tekintaş Altınordu Hürriyet AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title