Haberler

Hakkari: Hakkari-van Karayolunda Kayalar Dinamitle Patlatıldı

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği Tarafından Hakkari-van Karayolunda Sürdürülen Yol Genişletme Çalışmalarında Geçit Vermeyen Sert Kayalar, 500 Kilogram Dinamit, 13 Ton Aminyum Hidrat ve Gübre Karışımı ile 700 Litre Mazot Kullanılarak Patlatıldı. Patlatma Sırasında Karayolunda Toz Bulutları Oluşurken, Hakkari'nin Van ve Çukurca İlçesi'ne Ulaşımını Sağlayan Karayolu Kapandı.

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği tarafından Hakkari-Van karayolunda sürdürülen yol genişletme çalışmalarında geçit vermeyen sert kayalar, 500 kilogram dinamit, 13 ton aminyum hidrat ve gübre karışımı ile 700 litre mazot kullanılarak patlatıldı. Patlatma sırasında karayolunda toz bulutları oluşurken, Hakkari'nin Van ve Çukurca İlçesi'ne ulaşımını sağlayan karayolu kapandı.

Bugün sabah saatlerinde şehirden yaklaşık 4.5 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde yapılacak patlatma öncesinde çevrede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, Hakkari-Van ile Çukurca İlçesi karayolunu araç trafiğine kapattı. Daha sonra karayolları ekipleri tarafından kaya parçalarında açılan deliklere yerleştirilen patlayıcı maddeler büyük bir gürültüyle patlatıldı. Patlatma sırasında karayolunda toz bulutları oluşurken, dev kaya parçalarına Zap Deresi'ne yuvarladı. İlçelere gitmek isteyen vatandaşlar ise olası tehlikelere rağmen patlatılan dev kaya parçalarının üzerinden yaya olarak yolun karşı tarafına geçti. Depin mevkiinde yolun açılmasını bekleyen bazı sürücülerin ise soğuktan korunmak için çevrede topladıkları çalı çırpıları yakarak ısınmaya çalışmaları dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise kış ortasında yapılan patlatmadan dolayı ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, karayolları yetkililerine olan tepkilerini dile getirdi.

Hakkari 114. Şube Şefliği yetkilileri, iş makineleri ile yol temizleme çalışmalarına başlandığını, karayolunun bugün akşam saatlerine kadar yeniden ulaşıma açılabileceğini belirtti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ile Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerince yaklaşık 3 ay önce genişletme çalışmalarına başlanan Hakkari-Van karayolu, kayaların dinamitlerle patlatılması sonucu bir süre önce yaklaşık 1 hafta boyunca ulaşıma kapanmıştı. İlk patlatma sonrasında yaya ve araç trafiğine kapanan yol vatandaşların tepkisine neden olmuş ve ulaşım Durankaya Beldesi'nden sağlanmaya çalışılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title