Haberler

Zebari: "Pkk Bürosunu Hemen Kapatacağız"

Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Pkk’ya Karşı Alınacak Önlemleri Anlatırken Bağdat’taki Pkk Bürosunun "hemen" Kapatılacağını, Pkk İle İttifak Yapan Siyasi Partilerin Erbil Ve Süleymaniye’deki Bürolarının Da Kapatılacağını Söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, PKK ile mücadele konusunda ciddi olduklarını belirterek PKK’nın Bağdat’taki bürosunun “hemen” kapatılacağını söyledi. Zebari, “Her şeyden önce Iraklı değiller. İkincisi, burası onların faaliyet göstereceği veya lobicilik yapacağı yer değil. Üçüncüsü, Barzani ve Talabani tarafından onlara verilen ve PKK’dan çatışmayı durdurmasını isteyen bir mesaj iletildi” dedi. Buna karşın Zebari, Türkiye’nin bir müdahalesinin Irak hükümeti veya Washington için kabul edilemez olduğunu da vurguladı.

Mesut Barzani’nin liderliğindeki KDP’nin önde gelen isimlerinden Hoşyar Zebari, Washington Times gazetesinin köşe yazarı Tulin Daloğlu ile yaptığı söyleşide PKK ile mücadele etme kararlılığını dile getirirken, PKK’nın Iraklı olmadığını, Irak’ta faaliyet gösteremeyeceğini söyledi.

Türkiye’ye son ziyareti sırasında Ankara tarafından “çok sıcak, dostane, saygılı ve samimi” bir biçimde karşılandığını anlatan Zebari,

“Hükümet ile tüm bu konuları (PKK) çok ayrıntılı bir biçimde görüştük. Türkiye, ABD ve Irak ile ve Kürt bölgesel hükümetinin bir üyesi de ile üçlü komiteyi canlandırmayı önerdim” dedi.

“PKK İLE MÜCADELE KONUSUNDA CİDDİYİZ”

“Öcalan Stratejik Etüdleri” olarak adlandırılan PKK’nın Bağdat’taki bürosunun “hemen” kapatılacağını anlatan Zebari, PKK ile ittifak yapan siyasi partilerin Erbil ve Süleymaniye’deki büroların da kapatılacağını kaydetti. Zebari şöyle dedi:

“Her şeyden önce Iraklı değiller. İkincisi, burası onların faaliyet göstereceği veya lobicilik yapacağı yer değil. Üçüncüsü, Barzani ve Talabani tarafından onlara verilen ve PKK’dan çatışmayı durdurmasını isteyen bir mesaj iletildi. Bu önlemlerin, bizim PKK ile mücadelede ciddi olduğumuz konusunda herkesi ikna edeceğine inanıyoruz” dedi.

ABD Başkanı’nın Ulusal Güvenlik Danışman Stephen Hadley ile geçen hafta yaptığı görüşmede PKK sorununu dile getirdiğini belirten Hoşyar Zebari, PKK’nın saldırılarındaki son tırmanışın Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalardan sonra meydana geldiğini vurgularken de “Irak’taki tek güvenli yer Iraklı Kürdistan” ifadesini kullandı. “Bağımsız bir Kürdistan”ın peşinde olmadıklarını öne süren Zebari, Ankara ile üzerinde anlaşmaya vardıkları önlemleri alma konusundaki taahhütlerinin sürdüğünü söyledi. Buna karşın Zebari, “Herhangi bir Türk müdahalesinin Irak hükümeti veya ABD hükümeti için kabul edilemez çünkü açık bir biçimde barışçıl ve demokratik bir Irak için tüm şansları zedeler” ifadesini kullandı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title