Haberler

Yunanistan Askeri Gücü 2022: Yunanistan asker sayısı kaç? Yunanistan askeri gücü dünya sıralaması kaç? Yunanistan ordusu dünyada kaçıncı?

Güncelleme:

Son günlerde Ege Denizi'nde artan Türkiye - Yunanistan geriliminin ardından vatandaşlar Yunanistan asker sayısı, Yunanistan ordusu dünyada kaçıncı? Yunanistan askeri gücü gibi konularda araştırma yapmaktadır. Peki, Yunanistan askeri gücü dünya sıralaması kaç? Yunanistan ordusunun gücü ne kadar? İşte Yunan askeri gücü detayları!

Yunanistan asker sayısı merak ediliyor. Son günlerde Ege Denizi'nde artan Türkiye - Yunanistan geriliminin ardından vatandaşlar Yunanistan asker sayısı, Yunanistan ordusu dünyada kaçıncı? Yunanistan askeri gücü gibi konularda araştırma yapmaktadır. Peki, Yunanistan askeri gücü dünya sıralaması kaç? Yunanistan ordusunun gücü ne kadar? İşte Yunan askeri gücü detayları!

YUNANİSTAN ASKERİ GÜCÜ

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Yunanistan devletini içten ve dıştan gelebilecek olan tehditlere karşı savunma vazifesini üstlenmiş olan silahlı devlet kuvvetidir. Yunanistan askeri gücü dünyada 27. sıradadır.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri şu birimlerden oluşmaktadır:

  • Yunanistan Ulusal Savunma Genelkurmay Başkanlığı
  • Yunanistan Kara Kuvvetleri
  • Yunanistan Deniz Kuvvetleri
  • Yunanistan Hava Kuvvetleri

Paramiliter kuruluşu olarak Ticari Denizcilik ve Ada Siyaseti Bakanlığı'nın yetkisi altında bulunan Yunanistan Sahil Güvenliği savaş zamanında Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne yardım eder.

YUNANİSTAN'DA ASKERLİK SÜRESİ

Yunanistan'da şu an 18 yaşın üstündeki erkeklere 12 ay zorunlu askerlik uygulanmaktadır. Kadınlar da Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet edebilir. Ancak askerlik yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Yunanistan'da askerlik yaşı 18'dir. Etkin personel sayısı 200.000'dir. Yunanistan'da savaş zamanı etkin personel sayısı 750.000'dir. Rezerve personel sayısı 220.500'dür.

Yunanistan'ın askeri harcama maliyeti 11.709.060.000 $ ve askeri harcamaların GSYİH paydası %5,6'dır.

YUNANİSTAN DENİZ KUVVETLERİ BÜYÜKLÜĞÜ

  • 30,000 Personel
  • 84 Savaş gemisi
  • 49 Filo Destek ve diğer Gemiler
  • 29 Uçak

YUNANİSTAN HAVA KUVVETLERİ BÜYÜKLÜĞÜ

  • 33,000 personel
  • 625 uçak
  • 8 tür hava savunma sistemi
Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Yunanistan Gündem Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title