Haberler

Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyinden Nazlı Ilıcak'a sert tepki: "Utancın, arsızlığın fotoğrafıdır"

Güncelleme:

Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyinden Nazlı Ilıcak'a sert tepki: "Utancın, arsızlığın fotoğrafıdır" "Orada yaşanılan dökülen kanların bir parçası bu insanların üzerine sıçramıştır" FETÖ kumpası sonucu intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Nazlı Ilıcak'ın sosyal medya hesabından...

Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyinden Nazlı Ilıcak'a sert tepki: "Utancın, arsızlığın fotoğrafıdır"

"Orada yaşanılan dökülen kanların bir parçası bu insanların üzerine sıçramıştır"

ANKARA - FETÖ kumpası sonucu intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Nazlı Ilıcak'ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa tepki gösterdi. Tatar, "O fotoğraf esasen kendileri açısından belki topluma biz haklıyız mesajı olabilir ama objektif olarak baktığında özür dilenmediği için geçmişe ilişkin bir özeleştiri olmadığı için bize göre bir utancın arsızlığın fotoğrafıdır" dedi.

Yazar Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Mehmet Altan, Karikatürist Salih Memecan ve eşi, Hasan Cemal'in Nazlı Ilıcak'ın evinde toplandığı fotoğraf hakkında Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar sert tepki gösterdi.

FETÖ'nün geçmişte oluşturmak için üçlü bir ayağı olduğunu dile getiren Tatar, "Bunun birisi emniyet ayağıydı. Emniyette birtakım şeyler tezgahlanıp, pişirilip yargıya sunuluyordu. Yargıdan önce genellikle bir medya süreci yaşanıyordu. Yargı emniyet medya diye üçlü ayağı vardı o zamanki FETÖ'nün. Bu üçlü ayağın medya ayağı televizyonlarda, radyolarda, köşe yazılarında, tartışma programlarında FETÖ'yü öven, onların sunduğu bilgilerle belgelerle konuşan insanlar vardı. Sonuçta 15 Temmuz'dan sonra bir şekilde tekrar dışarıya çıktıklarına ve bahse konu fotoğrafta bir araya geldiklerine tanık oluyoruz. Netice bunların bir araya gelmesi bizi hiç şaşırtmıyor. Bunlar hiç dağılmamıştı zaten bir aradaydılar" diye konuştu.

"Orada yaşanılan dökülen kanların bir parçası bu insanların üzerine sıçramıştır"

"Toplumsal olarak büyük bir acıya neden olduklarının farkında olmadıklarını düşünüyoruz" diyen Tatar, "Eğer onlar bu hukuksuz FETÖ sürecine destek olmasalardı onun devamında yardımcı olmasalardı bu süreç bu kadar acımasız işlemeyecekti. Toplum çok daha erken bu yaşanılanlara daha geniş katmanlarıyla tepki gösterecekti. Bunun önüne geçtiler, bu sürecin uzamasına neden oldular. FETÖ'cülerin daha fazla cesaret kazanmalarına neden oldular. 15 Temmuz'da yaşanan o kanlı kalkışmanın da esasen davetkarı oldular. Orada yaşanılan dökülen kanların bir parçası bu insanların üzerine sıçramıştır" açıklamasında bulundu.

Bu dönemle ilgili gerçek bir özeleştiri verilmesi gerektiğini vurgulayan Tatar, "Bu kan pıhtılaşmıyor. Bizim acılarımız devam ettiği sürece 15 Temmuz'da yaşamını yitiren onlarca insanın acıları devam ettiği sürece bu kan kolay kolay kurumaz. O fotoğraf esasen kendileri açısından belki topluma biz haklıyız mesajı olabilir ama objektif olarak baktığında özür dilenmediği için geçmişe ilişkin bir özeleştiri olmadığı için bize göre bir utancın arsızlığın fotoğrafıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nazlı Ilıcak Ali Tatar Tatar Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title