Haberler

İNTEGRAL KALKIYOR MU? Türev integral kalkacak mı? 2024 Yeni müfredat açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı sınıflarda müfredat değişikliğine gidildi. Türev, integral kalkıyor mu ve yeni müfredat ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki, Türev integral kalkacak mı? 2024 Yeni müfredat açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan müfredat değişikliği, 20 milyondan fazla öğrenci ve 1,5 milyon öğretmeni yakından etkileyecek boyutta olacak. Türev integral kalkacak mı? 2024 Yeni müfredat açıklandı mı? soruları gündeme geliyor. Bu değişiklik, yurt genelindeki 81 ildeki okullarda uygulanacak. Türev integral kalkacak mı? 2024 Yeni müfredat açıklandı mı? Detaylar haberimizdedir…

İNTEGRAL KALKIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Tekin'e, integralin matematik müfredatından çıkarılacağı gibi kamuoyuna yansıyan bazı iddialar da soruldu.

Bakan Tekin "Bunların hepsini, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40'ı akademisyen. Gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Bunlar, buna göre değerlendiriliyor. Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak, çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak."

İNTEGRAL NEDİR?

Integral, matematikte bir kavramdır ve bir fonksiyonun belirli bir aralıktaki alanını hesaplamak için kullanılır. Bir fonksiyonun integrali, bu fonksiyonun altındaki alanı temsil eder.

TÜREV, İNTEGRAL, LİMİT KONULARI KALKACAK MI?

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) bazı konuların muaf tutulduğu hatırlanıyor. Matematik bölümünde yer alan Limit, Türev, İntegral gibi konuların AYT (Alan Yeterlilik Testi) bölümünden çıkarılmasıyla adaylara kolaylık sağlanmıştı. Ancak, bu yıl herhangi bir deprem olayına yönelik benzer bir kararın alınıp alınmadığına dair herhangi bir duyuru veya açıklama yapılmadı.

Türev integral kalkacak mı? 2024 Yeni müfredat açıklandı mı?

2024 YENİ MÜFREDAT AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin son açıklamasında, müfredat değişikliğinin hangi sınıflardan başlayacağına vurgu yaptı. Değişikliğin okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ilkokul beşinci sınıf ve ortaokul dokuzuncu sınıflarda başlayacağını ifade etti.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Gündem Eğitim Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title