Haberler

Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!

Türk edebiyatının unutulmaz yazarı Sabahattin Ali ölüm yıl dönümünde anılıyor. Edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip olan ve hata hikayesiyle dikkatleri çeken Sabahattin Ali hakkında Sabahattin Ali kimdir, Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi gibi konuların detayları merak ediliyor.

Türk Edebiyatının güçlü kalemlerinden Sabahattin Ali, ölüm yıl dönümünde etkinliklerle anılıyor. Doğduğu yer olan Bulgaristan'da anılan Sabahattin Ali, edebiyat dünyasına bıraktığı derin izlerle hatırlanıyor. Peki, Sabahattin Ali kimdir? İşte, Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!

SABAHATTİN ALİ KİMDİR?

Sabahattin Ali doğum tarihi: 25 Şubat 1907

Sabahattin Ali doğum yeri: Eğridere, Bulgaristan

Sabahattin Ali ölüm tarihi ve yeri: 2 Nisan 1948, Kırklareli

SABAHATTİN ALİ HAYATI VE BİYOGRAFİSİ!

Sabahattin Ali edebi kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıttı ve kendisinden sonraki cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir figür hâline geldi. Daha çok öykü türünde eserler verse de romanlarıyla ön plana çıktı; romanlarında uzun tasvirlerle ele aldığı sevgi ve aşk temasını, zaman zaman siyasi tartışmalarına gönderme yapan anlatılarla zaman zaman da toplumsal aksaklıklara yönelttiği eleştirilerle destekledi. Kuyucaklı Yusuf (1937), İçimizdeki Şeytan (1940) ve Kürk Mantolu Madonna (1943) romanları Türkiye'deki edebiyat çevrelerinin takdirini toplayarak hem 20. yüzyılda hem de 21. yüzyılda etkisini sürdürdü.

Eğridere'de doğan Sabahattin Ali, ilk hikâye ve şiir denemelerine Balıkesir'de başladıktan sonra İstanbul'daki edebiyat öğretmeni Ali Canip Yöntem'in desteğiyle ilk kez Akbaba ve Çağlayan dergilerinde şiirlerini yayımlattı. Anadolu'da kısa süre öğretmenlik yaptıktan sonra Türk devleti tarafından dil eğitimi için Almanya'ya gönderildi. Türkiye'ye döndüğünde Almanca öğretmeni olarak göreve başlasa da önce siyasi propaganda yaptığı iddiasıyla bir süre tutuklandı, ardından ise eleştirileri nedeniyle tekrar tutuklandı. Bu dönemde memurluktan ihraç edildi ancak Atatürk hakkında yazdığı bir şiirden dolayı yeniden devlet kurumlarında görevlendirildi.

SABAHATTİN ALİ ESERLERİ

Roman

• Kuyucaklı Yusuf (1937)

• İçimizdeki Şeytan (1940)

• Kürk Mantolu Madonna (1943)

Öykü

• Değirmen (1935)

• Kağnı (1936)

• Ses (1937)

• Yeni Dünya (1943)

• Sırça Köşk (1947)

Şiir

• Dağlar ve Rüzgâr (1934)

• Kurbağanın Serenadı (1937)

• Öteki Şiirler (1937)

Oyun

• Esirler (1936)

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Sabahattin Ali Sabahattin Ali Edebiyat Edebiyat Gündem Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title