Haberler

Ramazan ne zaman 2021? Ramazan Bayramı 2021 başlangıcı ile ilgili detaylar...

Ramazan bayramı yaklaşıyor. Müslümanlar "Ramazan ne zaman 2021, Ramazan Bayramı 2021 başlangıcı hakkında araştırmalar yapıyor. On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayının tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim ile belli oldu. Peki kardeşlik bağlarının güçlendiği ramazan ne zaman başlıyor? 30 gün boyunca oruç tutacak olan vatandaşlar sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. İşte ilk oruç tarihi ve Ramazan Bayramı tarihi…

Ramazan ayının ilk günü için vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Üç aylara girilmesinin ardından pek çok kişinin belirli aralıklarla tarihini merak ettiği Ramazan Bayramı tarihi de İslam aleminin gündemindeki bir başka konu oluyor. Bu yıl Ramazan nisan ayında başlayacak. İşte, milyonların merak ettiği Ramazan ayı ne zaman sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

RAMAZAN NE ZAMAN 2021?

2021 Ramazan ayı, 13 Nisan tarihinde başlayacak. 12 Mayıs tarihinde de sona erecek. Üç aylara girilmesiyle birlikte Ramazan ayı için de bekleyiş başladı. Ramazan Bayramı tarihi için pek çok kişinin araştırmaları sürüyor. Müslümanların oruç ibadetini idrak ettiği mübarek ramazan ayının başlayacağı tarih, 2021 dini günler takvimi ile Diyanet tarafından açıklandı. Takvime göre, ramazan ayı 13 Nisan'da başlayacak ve ramazanın son günü 12 Mayıs'ta idrak edilecek. Ramazan ayı içerisinde namaz, dua ve ibadetlerle idrak edilecek Kadir Gecesi ise bu sene 8 Mayıs 2021'de gerçekleşecek.

Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 dini günler takviminde yer alıyor. Buna göre 2021 yılında ramazan ayının başlangıcı 13 Nisan Salı gününe denk gelecek. Oruç ibadetinin son günü ise 12 Mayıs Çarşamba gününe denk gelecek. Akabinde 3 günlük ramazan bayramı başlayacak.

Ramazan ayı içinde olan ve 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 8 Mayıs 2021'de idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

13 Mayıs Perşembe günü başlıyor.

15 Mayıs, Cumartesi günü bitiyor.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı içinde olan ve 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 8 Mayıs 2021'de idrak edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Ramazan Bayramı Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title