Haberler

İstanbul: Öss'de Başarılı Olamayan Öğrenciler Kuzey Irak Yolunda

Beyoğlu'nda bulunan Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı (Kürt-Kav), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani'nin ÖSS'de istediği bölüme yerleşemeyen ama lise diploması notları iyi olan öğrencileri Kuzey Irak'taki üniversitelere davet etmesi üzerine öğrencilere danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Beyoğlu'nda bulunan Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı (Kürt-Kav), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani'nin ÖSS'de istediği bölüme yerleşemeyen ama lise diploması notları iyi olan öğrencileri Kuzey Irak'taki üniversitelere davet etmesi üzerine öğrencilere danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Barzani'nin öğrencileri burs, barınma ve iş garantisiyle Kuzey Irak'a davet etmesi Türkiye'de istediği üniversiteye ve bölüme girmek için yeteli puana sahip olamayan öğrenciler için umut kapısı oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kürt-Kav Genel Sekreteri Fehim Işık, "Rehberlik ve danışmanlık yapmaya başladık. Şu ana kadar başvuru yapan 50 öğrenci var. Fakat 400 civarında öğrenci bizi arayarak, konuyla ilgili bilgi aldı. Kürtçe bilme zorunluluğu var. Biz denklik sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum; çünkü Irak'ta bulunan üniversiteler öğretim açısından çok değerli üniversiteler. 1991 yılına kadar çok iyi bir eğitim öğretim veriyorlardı. Fakat bölgede yaşanan gelişmeler öğretim açısından bu üniversiteyi geriye alsa da, şu anda üniversiteler tekrar eğitim ve öğretime dönmüş durumda" dedi.

Işık, "Buradan mezun olacak üniversitelerin iş bulma sorunu olacağını sanmıyorum. Çünkü Kuzey Irak'ta da iş imkanı söz konusu. Kuzey Irak'ta üniversiteye sınavla öğrenci alınmıyor. Sadece öğrencilerin diploma not ortalaması soruluyor. Öğrencilerin daha çok başvurduğu bölüm Kürt Dili ve Edebiyatı. Bu üniversitelere 30 ile 40 arasında Kürtçe bilen öğrenci kabul edilecek. 17 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında başvurular kabul edildi. Herhangi bir güvenlik problemi olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

Kuzey Irak'taki üniversitelere başvuruda bulunan öğrencilerden Tahir Ek, "Türkiye'deki sınav sistemi ortada. Ben de bu yüzden Kuzey Irak'taki üniversite için başvuruda bulunuyorum. Orada okumak istiyorum. Ailemde olumlu bakıyor. Güvenlik korkum yok" açıklamalarında bulundu.

Kürt-Kav'a başvuran 400 öğrenciden Süleymaniye'deki Süleymani'ye Üniversitesi'ne, Erbil'deki Selahattin Üniversitesi'ne ve Duhok'taki Duhok Üniversitesi'ne toplam 40 öğrenci kabul edilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title