Haberler

Elon Musk, OpenAI'ı neden dava etti? OpenAl neden davalık oldu?

Güncelleme:

Ünlü iş insanı ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, yapay zeka araştırma laboratuvarı OpenAI'ı neden dava etti? Musk, geçmişte OpenAI ile yakın ilişkiler içindeydi ancak şimdi bu durum tamamen değişti. Musk'ın OpenAI'ı dava etme nedenleri ve bu durumun hem Musk'ın kendi işleri hem de genel olarak yapay zeka sektörü üzerindeki etkileri merak konusu.

Tesla ve SpaceX'in Ceo'su Elon Musk, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ve Ceo'su Sam Altman'a "yapay zeka" davası açtı. Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi ( Ceo ) Elon Musk, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile şirketin CEO'su Sam Altman'a kar amacı gütmeden, insanlığın yararına yapay zeka geliştirme yönündeki kuruluş misyonunu terk ettikleri iddiasıyla dava açtı.

ELON MUSK OPENAL'I NEDEN DAVA ETTİ?

San Francisco Mahkemesi'nde açılan davanın şikayet dilekçesinde, Altman ile OpenAI Kurucu Ortağı Greg Brockman'ın 2015 yılında Musk ile iletişime geçtiği ve "insanlık yararına" yapay zeka geliştirecek, kar amacı gütmeyen bir laboratuvar kurma konusunda anlaştıkları öne sürüldü. OpenAI'nın kurucu ortağı olan Musk'ın 2018'de şirketin yönetim kurulundan istifa ettiğine işaret edilen şikayet dilekçesinde, ancak kuruluş sözleşmesine dayanarak OpenAI'a katkıda bulunmaya ve Altman'dan şirket hakkında güncelleme almaya devam ettiği aktarıldı.

Elon Musk, OpenAI'ı neden dava etti? OpenAl neden davalık oldu?

ELON MUSK AÇIKLAMASINDA NE DEDİ?

Şirketin yapay zekayı insanlığın yararından ziyade Microsoft'un karını en üst düzeye çıkarmak için geliştirdiği vurgulanan dilekçede, OpenAI'nın Microsoft'un karını maksimuma çıkarmaya odaklanmasının anlaşmayı ihlal ettiği kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Elon Musk CEO Hukuk Gündem Teknoloji Finans Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title