Haberler

Ekvador'da neler oluyor? Darbe mi oldu, OHAL neden ilan edildi?

Ekvador'da yaşanan son gelişmeler ve olaylar merak konusu oldu. Ekvador'da çete elebaşının hapishaneden kaçması üzerine OHAL ilan edildi. Peki, Ekvador'da neler oluyor? İşte detaylar...

Ekvador'da neler oluyor? Ekvador'da yaşanan son gelişmeler ve olaylar merak konusu oldu. Ekvador'da çete elebaşının hapishaneden kaçması üzerine OHAL ilan edildi. Peki, Ekvador'da neler oluyor? İşte detaylar haberimizde!

EKVADOR'DA NELER OLUYOR?

Devlet Başkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete, yaptığı açıklamada, "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki hapishaneden kaçması üzerine 3 bin güvenlik gücüyle operasyon başlatıldığını, bu kişilerin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

Izuriete, Devlet Başkanı Noboa'nın bu olay nedenle OHAL kararnamesini imzaladığını, bu süreçte gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Yerel basına göre, 60 gün uygulanacak OHAL kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polisi kaçırdı ve araçları ateşe verdi.

Ekvador'da neler oluyor? Darbe mi oldu, OHAL neden ilan edildi?

Ekvador Emniyet Biriminin X'ten yaptığı paylaşımda, 3 polisin kaçırıldığı doğrulanarak, "Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olayların hiçbiri cezasız kalmayacak." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan videolarda, çete üyeleri tarafından kafalarına silah dayanan kaçırılan polisler, Devlet Başkanı Noboa'dan yardım isterken görülüyor.

Ekvador'da neler oluyor? Darbe mi oldu, OHAL neden ilan edildi?

Devlet Başkanı Daniel Noboa, 7 Ocak'ta Instagram'daki açıklamasında, hapishanelerde şiddet olaylarının yeniden tırmanışa geçtiğini ifade etmiş ve OHAL ilan edileceğini bildirmişti.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Gündem Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title