Haberler

Depremin ikinci gününde son durum ne? Deprem bölgesindeki yollar açık mı?

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde toplam 3 bin 381 kişi hayatını kaybetti. Çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle enkaz altında birçok vatandaşımızın olduğu öğrenildi. Peki deprem bölgesinde hangi yollar açık ve kapalı? Deprem bölgesinde son durum ne? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kahramanmaraş dün gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Şiddetli deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da etkili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Milli yas ilan edildi. Tüm yurtta eğitim öğretim faaliyetlerinebir hafta ara verildi. Bölgede AFADF ekiplerinin arama ve kurtulma faaliyetleri devam ediyor. Vatandaşlar ise deprem bölgesindeki son durumun ne olduğunu araştırıyor. Birçok vatandaşımız deprem belgesine gitmek için alternatif yollar arayışı içerisinde. Peki, Deprem bölgesinde son durum ne? Deprem bölgesinde hangi yollar açık hangi yollar kapalı? Altarnatif güzergahlar neler? Detaylar haberimizde...

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM NE?

Depremle ilgili son durumu açıklayan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Depremin etki alanı 110 bin kilometrekare. Şu ana kadar 285 artçı deprem meydana geldi. Yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 381, 20 bin 426 yaralı var." Açıklamasında bulunarak deprem bölgesinde AFAD ekiplerinin arama kartalma faaliyetlerine sürdürdüğüne değindi.

DEPREM BÖLGESİNDE HANGİ YOLLAR AÇIK?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada alternatif yollar "06.02.2023 Saat 19.00 İtibarıyla Deprem Nedeniyle Kapanan Yollar ve Alternatif Güzergâhlar" denildi.Buna göre deprem bölgesinde açık ve kaplı olacak yollar şu şekilde:

Bahçe-Gaziantep istikameti, 052-13-01 (Şehitler Viyadüğü) no'lu yol (Yolda oluşan çökmeler nedeniyle) araç trafiğine tamam kapatıldı. Malatya-Gölbaşı-5. bölge hudud, yoldaki çökmeler nedeniyle araş trafiğine kapatıldı.

Malatya-Yazıhan, depremde köprü derzinin açılması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ancak trafik yeniden çift yönlü olarak sağlanıyor. Adıyaman-Çelikhan, deprem nedeniyle Bulam 3 köprüsü yıkıldığı için kapalı. Çelikhan-Sürgü, deprem sebebiyle Balıkburnu köprüsü yıkıldı.

Hatay-Reyhanlı, 420-02 K.K no'lu yol (yolda oluşan çökmeler nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Göksun-Kahramanmaraş Devlet Yolu'nda ise ulaşım eski devlet yolundan sağlanmaktadır. Deprem bölgesine gidecek vatandaşlar için havayolu ulaşımı önerilmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kahramanmaraş Deprem Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title