Haberler

Barcelona nerede, hangi ülke, hangi kıtada bulunuyor? Camp Nou nerede? Barselona şehir mi, ilçe mi? Barca ne demek?

Güncelleme:

UEFA Avrupa Ligi Barcelona - Galatasaray maçı İspanya'da oynanacak. Taraftarlar, Barcelona nerede, hangi ülke, hangi kıtada bulunuyor? Barselona şehir mi, ilçe mi? Barca ne demek? merak etti. Peki, Barca neresi? Barca hangi kıtada? Barselona nerededir? Haritadaki yeri neresi? İşte bilgiler...

Barselona, İspanya'nın kuzeydoğu kıyısında bulunan bir kent. Katalonya özerk bölgesinin başkenti ve en büyük kenti, ayrıca İspanya'nın nüfus bakımından ikinci en büyük kentidir. Barcelona nerede, hangi ülke, hangi kıtada bulunuyor? Barselona şehir mi, ilçe mi? Barca ne demek?

BARSELONA NEREDE, HANGİ ÜLKEDE?

Barselona (İspanyolca ve Katalanca: Barcelona), İspanya'nın kuzeydoğu kıyısında bulunan bir kent. Katalonya özerk bölgesinin başkenti ve en büyük kenti, ayrıca İspanya'nın nüfus bakımından ikinci en büyük kentidir. Şehir merkezi sınırları içindeki nüfusu 1,6 milyon, komşu ilçelerle birlikte Barselona ilinin nüfusu 4,8 milyondur. Avrupa Birliği sınırları içindeki beşinci en büyük metropoliten alandır. Kent, İspanya-Fransa sınırının yaklaşık 150 km güneyinde yer alır. İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezidir. Kendine özgü kültürü ve güzelliğiyle ün yapan Barselona'nın, Gaudi'nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanmış, 1900'lerden kalma ızgara planlı modern bölümü ilgi çekmektedir. Yaygın dil Katalanca'dır. 1992 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştır.

Barcelona haritadaki yeri:

Barcelona nerede, hangi ülke, hangi kıtada bulunuyor? Camp Nou nerede? Barselona şehir mi, ilçe mi? Barca ne demek?

CAMP NOU NEREDE?

Camp Nou (Katalanca 'yeni saha'), İspanya'nın Barselona şehrinde bulunan ve 99.354 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük futbol stadyumudur.

La Liga'nın en önemli takımlarından FC Barcelona, iç saha maçlarını bu stadyumda yapar. Tüm dünyada Camp Nou olarak anılan stadyumun resmî ismi Estadi del Futbol Club Barcelona ('FC Barcelona Stadyumu')'dur. Ayrıca Katalonya millî futbol takımının da sahasıdır.

24 Eylül 1957 tarihinde açılan stadyumun hemen yanında, FC Barcelona kulübünün 8.500 kapasiteli kapalı spor salonu Palau Blaugrana, onun yanında da FC Barcelona B'nin maçlarını yaptığı Mini Estadi bulunmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Barselona Barcelona Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title