Haberler

Bağdat: Irak'ta "Kudüs Günü" Kutlamaları

Irak'ın Başkenti Bağdat ile Güneyindeki Şii Kenti Necef'te Organize Edilen Kudüs Günü, Çeşitli Gösterilere Sahne Oldu. Bedir Tugayları'nın Hakim Olduğu Necef, Şii Milislerin Gövde Gösterisine Dönüştü.

Irak'ın başkenti Bağdat ile güneyindeki Şii kenti Necef'te organize edilen Kudüs Günü, çeşitli gösterilere sahne oldu. Bedir Tugayları'nın hakim olduğu Necef, Şii milislerin gövde gösterisine dönüştü.

Irak'ın başkenti Bağdat ve Basra şehirleri ile Kutsal kent Necef'te çok sayıda Iraklı, Kudüs Günü dolayısıyla İsrail'i protesto etti. Bağdat'ın Sadr Semti'nde, Mehdi Ordusu milisleri gösteri yaparken, kutsal kent Necef ise Abdülaziz El Hekime bağlı Bedir Tugayları milislerinin gövde gösterisine dönüştü. ABD ve İsrail aleyhtarı gösteride, çeşitli döviz ve pankartlarla sloganlar atıldı. Irak güvenlik güçleri, aynı kentte aktif olan Mehdi Ordusu Milisleri ile Bedir Tugayları'nın karşı karşıya gelmemesi için büyük çaba sarf ettiği gösteriler yoğun güvenlik önlemleri altında devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title