Haberler

Aynı sınıfta eğitim gören teyze ve yeğen birbirlerine destek oluyor

Güncelleme:

Van'da ilkokul birinci sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Ebrar Nur Demirtaş ile aynı yaştaki yeğeni Muhammed Ali Ekinci aynı sınıfta eğitim görüyor. Okula birlikte gidip gelen ve aynı sırayı paylaşan teyze ile yeğeni, derslerinde birbirlerine yardımcı oluyor, gün boyu birlikte zaman geçiriyor.

Van'da ilkokul birinci sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Ebrar Nur Demirtaş ile aynı yaştaki yeğeni Muhammed Ali Ekinci aynı sınıfta eğitim görüyor.

Tuşba ilçesinde yaşayan Demirtaş ile Ekinci, 2023-2024 sezonunda İnci Kefali İlkokulu'nda eğitim öğretime başladı.

Okula birlikte gidip gelen ve aynı sırayı paylaşan teyze ile yeğeni, derslerinde birbirlerine yardımcı oluyor, gün boyu birlikte zaman geçiriyor.

Demirtaş ve Ekinci'nin sınıf öğretmeni Muhammet Özkan, geçen yıl okula atandığını söyledi.

Sınıfta öğrencilerle tanıştığında Demirtaş ile Ekinci'nin teyze-yeğen olduğunu öğrenince şaşırdığını ifade eden Özkan, "Sınıfa ilk girdiğimde bana sevgi ve heyecanla bakan öğrencileri görünce çok mutlu oldum. Ebrar ve Muhammed'in akrabalığını öğrenince bunun onların okula daha iyi adapte olmaları konusunda avantaj olduğunu düşündüm. Birbirlerine destek olarak bu süreci yürüttüler." diye konuştu.

Öğrencilerinin okul dışında da beraber vakit geçirdiğini, bu sayede okula daha kolay uyum sağladıklarını anlatan Özkan, şöyle devam etti:

"Genellikle birinci sınıfa başlayan öğrencilerin okula adaptasyonu zor oluyor. Ebrar ile Muhammed bu süreci rahat atlattı. Sınıf içinde derse uyum sağlamaları kolaylaştı. Aralarında tatlı bir rekabet var. Aynı sırayı paylaşıyor, birbirlerinin gelişimine katkı sağlıyorlar. Ödevlerinde birbirlerine yardımcı oluyorlar. Aktivitelere katılarak eğleniyorlar. Diğer öğrencilerimle güzel zaman geçiriyoruz."

Demirtaş ile Ekinci de aynı sınıfta olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Ali Ekinci Ekinci Van Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title