Haberler

Ankara: Teskomb 35. Olağan Genel Kurulu...(1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karşılıksız güvenin tesis edilmesinden, istikrardan huzursuz ve rahatsız olanların bu olumlu iklimi nasıl sabote ettiğini herkesin ve milletin gördüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karşılıksız güvenin tesis edilmesinden, istikrardan huzursuz ve rahatsız olanların bu olumlu iklimi nasıl sabote ettiğini herkesin ve milletin gördüğünü söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin kara para koridoru değil enerji koridoru, uyuşturucu merkezi değil yatırım merkezi haline gelmesi için çaba harcadıklarını ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) 35. Olağan Genel Kurulu Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul'un açılışına Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile esnaf kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasını yapmak üzere Divan Başkanı ve Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Hasan Özcan tarafından kürsüye davet edildiğinde, kürsüde sis bombası patlatıldı ve konfetiler atıldı. Başbakan Erdoğan, Genel Kurul'un açılışında yaptığı konuşmada toplumun bütün kesimleriyle diyalog içinde olmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Hükümet olarak sivil toplum kuruluşlarının demokratik katılımın gelişmesi, temel hak ve özgürlüklerin genişlemesi, ekonominin canlanması ve ülkenin kalkınması bakımından büyük önem taşıdığına inandıklarını kaydeden Erdoğan, göreve geldiklerinde köhne politikalarla, devletle milletin arasına mesafe koyan, millete tepeden bakan bir siyasi çizgiyi izlemeyeceklerini söylediklerini hatırlattı. Devletin millete, milletin devlete karşılıklı güven duyacağı bir ortamı tesis edeceklerini ısrarla dile getirdiklerini belirten Erdoğan, hükümetin icraatları sayesinde devletle milletin nasıl kenetlendiğini herkesin gördüğünü dile getirdi. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Karşılıksız güvenin tesis edilmesinden, istikrardan huzursuz ve rahatsız olanların bu olumlu iklimi nasıl sabote etmeye çalıştığını da herkes görüyor, milletimiz görüyor. Biz Türkiye'nin kirli para koridoru değil enerji koridoru haline gelmesi için çalışıyoruz. Biz bu ülkede paradan para kazananların döneminde alınteriyle para kazanmaya çalışan esnafın nasıl çökertildiğini çok iyi bilenlerdeniz. Biz Türkiye'nin uyuşturucu merkezi olması için değil yatırım merkezi olması için çaba harcıyoruz. Devletin sırtından nemalananların değil hizmet üretenlerin, istihdam üretenlerin takdir edildiği bir Türkiye'nin güç kazanması için çaba harcıyoruz."

Başbakan Erdoğan, bugün yapılan hazine ihalesinde 371 günlük tahvile devlet olarak ödedikleri faizin 18.59 olduğuna işaret ederek, esnafa verilen kredi faizinin ise yüzde 13 olduğunu hatırlattı.

"O ZAMAN KREDİLER HORTUMCULARA VERİLİYORDU VE GERİ DÖNMÜYORDU"

Aradaki farka devletin katlandığını belirten Erdoğan, "Eskiyle bugünün farkı bu. Hortumcuların değil esnafımızın, üreticinin, çalışan kesimin önünün açıldığı bir Türkiye özlemi içindeyiz" dedi. Geçmiş dönemde esnafın bile sabrının taşırıldığını ve esnafın sokaklara döküldüğünü hatırlatan Erdoğan, 2002 yılında esnafa yüzde 59'a varan faizlerle kredi verildiğine işaret etti. AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra bu oranın yüzde 13'e düşürüldüğünü anlatan Erdoğan, 2002 yılında devletten kredi kullanan esnaf sayısı 101 binken, bugün 231 bin esnafın devletten kredi kullandığını belirtti. Erdoğan, 2002 yılında esnafa kullandırılan kredi miktarının komik bir rakam olduğunu, bugün ise kullandırılan kredi miktarının 1 milyar 819 milyon YTL'ye çıktığını söyledi.

Geçen dönemde yüzde 60 faiz oranıyla kredi kullandıran bankaların zarar ettiğine de dikkat çeken Başbakan Erdoğan, bugün faiz oranı yüzde 13 olmasına rağmen bankaların kar eder hale geldiğini belirtti. Erdoğan, "O zaman krediler hortumculara veriliyordu ve geri dönmüyordu. Bugün esnafımıza veriliyor ve dürüst esnafımız parasını zamanında geri ödüyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yeni ufuklara, parlak yarınlara millet olarak hep birlikte yürüdüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bizler dünyanın en mükemmel esnaf oluşumunu tesis etmiş, ahilik teşkilatını kurmuş bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu bizim en büyük zenginliğimiz. Bunu bir kenara atamayız. Bu zenginliği iyi değerlendirmemiz lazım. Esnaf ve sanatkarımız geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de toplumsal kalkınmamızın öncüleri, mimarları olacaktır" şeklinde konuştu. Sosyal Güvenlik Reformu ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı arasındaki ayrımcılığın ortadan kaldırıldığını anlatan Erdoğan, bunları tek çatı altında toplamayı başardıklarını ve bu kurumlar arasındaki adaletsizliğin ortadan kalktığını bildirdi. Erdoğan, bu düzenlemelerin esnaf ve sanatkarı da ayrıca kapsadığını açıkladı. Konuşmasının ardından TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Başbakan Erdoğan'a Ahibaba Kaftanı giydirdi. Salonda "Başbakan bir Ahibaba oldu, bizden biri oldu" anonsu yapıldı. Daha sonra Şed kuşanan ve usta olan Başbakan Erdoğan'a üzerinde "Türk esnaf ve sanatkarı size minnettardır" yazılı bir tablo hediye edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title