Haberler

Adana Valiliğine Bombalı Saldırı

Güncelleme:

Adana Valiliğine bombalı saldırı! Adana Valiliğine bombalı saldırıyı kim yaptı? Adana Valiliğine yapılan saldırıda ölü var mı?

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesindeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Patlamada 2 vatandaşımız öldü, 16 kişi yaralandı." dedi. Vali'nin açıklamasının ardından yaralı sayısı 31'e yükseldi. Yaralılardan 5'inin durumu ağır. Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin hayatını kaybettiği 31 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu belirlendi. Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

VALİLİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada ölen ikinci kişinin ise iGöç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen ve 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi. Kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 31 yaralıdan bazılarının hayati tehlikesi devam ederken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Patlama haberlerine ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

PATLAMA SESİ KENTİ İNLETTİ

Adana güne patlama sesiyle uyandı! Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mahmut Demirtaş Adana Valiliği Seyhan Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title