Haberler

8. Yargı Paketinde af yasası var mı, GENEL AF dahil mi?

Güncelleme:

8. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme de pakette yer aldı. Peki, 8. Yargı Paketinde af yasası var mı, GENEL AF dahil mi?

Yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik düzenlemeler içeren 8. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme de pakette yer aldı. 8. Yargı Paketinde af yasası var mı, GENEL AF dahil mi?

8. YARGI PAKETİNDE AF YASASI VAR MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 8. Yargı Paketi'nin ayrıntılarını açıkladı. Teklifin bir tanesi geçici olmak üzere 43 maddeden oluştuğunu ifade eden Zengin, amaçlarının yargı hizmetlerinin daha etkin sağlanması olduğunu aktardı. Adli para cezalarında bazı alt ve üst sınırları yeniden düzenlediklerini kaydeden Zengin, bir günlük cezanın alt sınırının 100, üst sınırının ise 500 TL'ye çıkarılacağını söyledi.

"MANEVİ TAZMİNAT TALEPLERİ AYM YERİNE KOMİSYONA YAPILACAK"

Zengin, "Adalet bakanlığı bünyesinde bulunan tazminat komisyonuna yeni görevler vererek yeni bir hüviyete kavuşturmuş oluyoruz. Manevi tazminat talepleri Anayasa Mahkemesi yerine bu komisyona yapılacak. Bireysel başvurulardaki yığılmalar olmayacak artık" dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ 3000 TL OLACAK

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'daki mitingde duyurduğu emeklilerle ilgili düzenleme de pakette yer aldı. Emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Af Yasası Yargı Hukuk Gündem Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title