Haberler

Son dakika haberleri: İngiltere'de zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü okula çocuk istismarı soruşturması

Güncelleme:

Edinilen son dakika gelişmesine göre İngiltere'de zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü bir okula, öğrencilerin haftalarca odalara kilitlenerek kötü muamele gördüğünün tespit edilmesinin ardından çocuk istismarı soruşturması açıldı.

İngiltere'de zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü bir okula, öğrencilerin haftalarca odalara kilitlenerek kötü muamele gördüğünün tespit edilmesinin ardından çocuk istismarı soruşturması açıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeydoğusunda bulunan ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların eğitim gördüğü Whitefield Okulu'nda yaşları 3 ila 19 arasında değişen çok sayıda çocuğun "inziva odalarına" kapatılarak, haftalarca kötü muamele gördüğü tespit edildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerle zihinsel engelli öğrencilerin istismar edildiğinin ortaya çıkmasından sonra okula soruşturma açıldı. Soruşturma raporunda, 300'den fazla zihinsel engelli öğrencisi bulunan Whitefield Okulu'nda, 2014 ve 2017 yılları arasında öğrencilerin yeterince havalandırılmayan ve ışık görmeyen kilitli kapılı odalara kapatıldığı belirtildi. Raporda, önemli sayıda öğrencinin "davranışlarının iyi olmadığı" gerekçesi ile inziva odalarına yerleştirildiği, ailelere, çocukların söz konusu odalara yerleştirilmesi konusunda bilgi verildiğine dair hiçbir kanıt olmadığı belirtildi. Metropolitan polisinin önemli miktarda güvenlik kamerası görüntüsünü incelemesinin ardından okula "organize suistimal" suçlaması ile soruşturma başlatıldı.

Aileler okulda inziva odalarının olduğundan bile haberdar olmadıklarını belirtirken, bir ebeveyn, sözlü olarak iletişim kuramayan ve özel eğitime ihtiyacı olan çocuğunun engeli nedeniyle odalardaki herhangi bir deneyimi aktaramayacağını ifade etti. Aileler ayrıca, çocuklarının davranışları nedeniyle okul tarafından sık sık arandığını ancak odaların kullanımından hiç söz edilmediğini söyledi.

Okul yönetimi, soruşturma için polisle birlikte çalıştığını söylerken, okulda odalarda vakit geçirmiş olabileceği düşünülen bazı öğrencilerin velileriyle London Borough of Waltham Forest Belediyesi tarafından temasa geçildi. Mayıs 2017'deki bir rapora göre, bir öğretmenin 17 yaşındaki otizmli bir öğrenciyi tekmelediğinin fark edilmesinden sonra okul yönetimi aynı yıl ebeveynlere inziva odalarının kapanacağını söyleyen bir mektup gönderdi. Fakat okul, mektupta güvenlik kamerası görüntülerinden bahsetmedi. Ocak 2017'deki inceleme sonrasında ise okulun "yetersiz" olarak değerlendirildiği ortaya çıktı.

Korunaklı bir alan olarak tanımlanan inziva odaları, İngiltere'de bazı okullarda istisnai durumlarda uygulanıyor. Resmi yönetmeliklere göre, öğrencilerin kendileri veya başkaları için tehlike oluşturduğu düşünülen durumlarda son çare olarak çocuklar sakinleşmeleri için güvenli inziva odalarına alınıyor. - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Londra 3. Sayfa Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title