Haberler

Zihinsel Engelli Çocukların Yaptıkları Galoşlar Elde Kaldı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Fatih Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ndeki zihinsel engelli öğrencilerin büyük bir emekle yaptığı galoşlar elde kaldı.

BU GALOŞLARI SATIN ALIN

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Fatih Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ndeki zihinsel engelli öğrencilerin büyük bir emekle yaptığı galoşlar elde kaldı. Okul Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu, galoşların satılmasıyla okula gelir elde edileceğini belirterek, galoşa ihtiyacı olan kurum ve kuruluşların kendilerine başvurmasını istedi.

Ödemiş'te 29 zihinsel engelli öğrencinin bulunduğu Fatih Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde 13 öğretmen görev yapıyor. Okulda, zihinsel engellilerin topluma kazandırılması ve meslek öğrenmeleri açısından önemli işlere imza atılıyor. Teknoloji ve tasarım öğretmeni Şenay Ulu, sınıf öğretmenleri Özlem Aykan, Ümmühan Özcan ve Makbule Yılmaz ile öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve gelecekte ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla galoş yapımında 18 öğrenciyi tam bir usta haline getirdi. Sınıf öğretmeni Makbule Yılmaz, öğrencilere hem eğitim vermeyi, hem de gelecek yıllarda rahat etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Galoşlarımızı A'dan Z'ye kendileri üretiyorlar. Elimizde çok fazla miktarda elimizde birikmiş galoş var. Bunları uygun fiyata vermeye hazırız" dedi.

Okul Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu da, adeta bir fabrika gibi çalışan okulda öğrencilerin ortaya koyduğu birbirinden değişik ürünler bulunduğunu söyledi. Su kabağından rengarenk boncuklarla yapılan abajurlar, renkli kumaşlarla hazırlanan masa ve fiskos örtüleri ile galoşları örnek veren Çakıcıoğlu, "Böylece öğrencilerimiz el becerilerini geliştirmenin yanında meslek sahibi olmaktadırlar. En önemli sorunumuz öğrencilerimizin yaptıkları galoşların elimizde kalmasıdır. Bunlara pazar arıyoruz. Galoşların satılmasıyla okulumuza gelir elde edeceğiz. Galoş ihtiyacı olan kurum ve kuruluşların bize başvurmasını istiyoruz" dedi.

YÜZLERİNDEKİ MUTLULUK

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Şenay Ulu da, öğrencilerin beş gün boyunca eğitim gördüğü okulda el becerilerini büyük oranda geliştirdiklerini söyledi. Çocukları hayata kazandırmak için farklı çalışmalar yaptıklarını anlatan Ulu, "Galoş, su kabağından abajur, batik ve nazar ağacı yapımı gibi el sanatları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunlar ortaya çıktıktan sonra çocukların yüzündeki mutluluk görülmeye değer. İşlenmemiş su kabağını Birgi'de yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz bunları zımparalayıp işlemeye hazır hale getiriyorlar. Daha sonra üzerine desenler çiziliyor, ardından matkapla deliniyor. Öğrencilerimiz bunları boyuyorlar. Desenlerine farklı boncuklar yapıştırarak son şeklini veriyoruz. Vernikleniyor ve ışıklandırılıyor" dedi.

PARMAK KASLARI, GÖZ-EL KOORDİNASYONU

Bir diğer Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Süleyman Kımış da, öğrencilere nazar ağacı yapmayı öğrettiğini söyledi. Kımış, "Çocuklara boncuk dizdirip nazar ağacı yaptırarak, parmak kaslarının gelişimi ile göz-el koordinasyonunu sağlıyoruz. Daha önce taşları boyadık. Türk bayrağı yaptık" dedi. Kımış, öğrencilerin hazırladığı eserlerin yıl sonunda açılacak sergide satışa çıkarılacağını belirtti.

KONDİSYON ALETLERİNE İLGİLERİ VAR

Okulda eğitim gören ve el becerilerini geliştiren öğrenciler, kondisyon aletlerine de büyük ilgi gösteriyor. Beden eğitimi öğretmeni Özlem Koyuncu, Ödemiş Ticaret Odası'nın katkılarıyla donatılan spor odasında her türlü kondisyon aletinin bulunduğunu söyledi. Koyuncu, öğrencilerin derste çok keyif aldıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title