Haberler

Yüksekova'daki Stk'lardan Sağduyu Çağrısı

Yüksekova'daki STK'lardan sağduyu çağrısı-Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 30 sivil toplum örgütü temsilcisi, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısında bulundu-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sarı: "İlçedeki olayların biran önce son bulmasını istiyoruz.

Yüksekova'daki STK'lardan sağduyu çağrısı- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 30 sivil toplum örgütü temsilcisi, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısında bulundu-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sarı: "İlçedeki olayların biran önce son bulmasını istiyoruz. En nihayetinde kamuoyu, son süreçte ilçemizdeki olumsuz gelişmelerin bitirilmesi ve normal yaşam koşullarına dönmesini arzulamakta" Yüksekova ilçesinde 30 sivil toplum örgütü temsilcisi, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yaptı.İlçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya geldi.Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı, STK'lar adına yaptığı konuşmada, ilçede yaşanan olayların provokasyon olduğunu belirtti.Sarı, yaşananların devletin tepesinde yürütülen barış ve müzakere sürecine olumsuz yansımalarının olacağını ifade ederek, şöyle devam etti: "Elbette bu sürece anlam verecek, doğru anlamda tespit yapacak bağımsız ve tarafsız yazarların, bilim adamlarının ve insan hakları savunucularının gelmesi talebimizdir. İlçedeki olayların bir an önce son bulmasını istiyoruz. En nihayetinde kamuoyu, son süreçte ilçemizdeki olumsuz gelişmelerin bitirilmesi ve normal yaşam koşullarına dönmesini arzulamakta. Bu anlamda sivil toplum örgütü temsilcileri olarak ortamı geren tutum ve davranışlardan vazgeçilmesi gerektiğini söylüyoruz. Keza ilçemizde ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimin önündeki engellerin kaldırılması da önemli olacaktır. Bundan sonra ki süreçte tüm yetkili kurumların sorumluluk alarak, halkımızın ve her kesimin kaygılarını ortadan kaldıracak bilinçle davranması gerekiyor."Gruptakiler bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. ..

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title