Haberler

Yozgat'ta Sel Felaketi: Dereler Taştı, Ekili Alanlar Zarar Gördü

Güncelleme:

Yozgat'ta son bir hafta içinde etkili olan yağışlar nedeniyle dereler taştı, ekili alanlar zarar gördü. Sel nedeniyle bazı köylerde köprüler uçtu, yollar kaydı. Yozgat Valisi Ziya Polat, yağışlardan etkilenen bölgelere giderek, selin neden olduğu zararların giderileceğini belirtti.

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat'ta son bir hafta içinde etkili olan yağışlar nedeniyle dereler taştı, ekili alanlar zarar gördü. Sel nedeniyle bazı köylerde köprüler uçtu, yollar kaydı. Yozgat Valisi Ziya Polat, yağışlardan etkilenen bölgelere giderek, selin neden olduğu zararların giderileceğini belirtti.

Yozgat'ta dün öğle saatlerinden sonra başlayan ve akşam da devam eden sağanak yağış, il merkezi ile birlikte Akdağmadeni ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi, dereleri taşırdı, tarım alanlarına zarar verdi. Yozgat merkeze bağlı Osmanpaşa köyü ve çevresinde etkisini artıran sağanak yağış sele dönüştü. Ekili alanlara zarar veren sel suları derelerin taşmasına yol açtı. Osmanpaşa köyünde Emirce Sultan Cami ve türbesinin avlu duvarı sel sularından dolayı yıkıldı. Akdağmadeni ilçesinin Yünalan köyünde sel tarım alanlarına zarar verirken, Dolak köyü yolu da çöktü. Kadışehri ilçesinde de Kadışehri-İzibüyük-Çiğdemli yol güzergahının bazı kesimlerinin tahrip olması nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Ulaşım Kadışehri-Çekerek-Sorgun yolundan sağlandı.

"AŞIRI YAĞMUR YAĞDI, SEL OLDU"

Ekili alanları zarar gören Osmanpaşa köyünden Hamza Çetiner, "Bir aydır sürekli yağıyor. En son böyle oldu" dedi. Aynı köyden Ahmet Yalçın da "1,5 saat kadar yağmur yağdı, aşırı yağmur yağdı, sel oldu. Köyde caminin avlusu uçmuş" diye konuştu.

Son bir haftadır yağan yağmur sularının oluşturduğu sel ve taşkınlar nedeniyle Saraykent ilçesinin Ozan beldesinde de nohut ve mercimek tarlaları zarar gördü.

VALİ POLAT SEL BÖLGELERİNİ ZİYARET ETTİ

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yerköy ilçesinin Karaosmanoğlu-Kördeve köyleri arasında bulunan ve yoğun yağışlar sonucu yıkılan köprüde incelemede bulundu. Vali Polat, aşırı yağış nedeniyle sel felaketinden etkilenen Şefaatli ilçesinin Dedeli ve Akçakoyunlu köylerini de ziyaret ederek, incelemede bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Polat, devletin tüm imkanlarıyla zararları telafi edeceğini belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ziya Polat Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title