Haberler

Yardım Bahanesiyle 78 Yıllık Birikimi Çaldılar

Bursa'da kaymakamlıktan geldiklerini söyleyen 3 kişi, yardım bahanesiyle kandırdıkları yaşlı kadının altınlarını sakladığı yeri öğrenip 78 yıllık birikimini çaldı.

Bursa'da kaymakamlıktan geldiklerini söyleyen 3 kişi, yardım bahanesiyle kandırdıkları yaşlı kadının altınlarını sakladığı yeri öğrenip 78 yıllık birikimini çaldı. Getirdikleri sözde erzakları bile geri götüren şüphelilerden geriye, evin önünde bıraktıkları odun çuvalı kaldı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Kaymakamlıktan geldiklerini belirten 3 kişi, kapısını çaldıkları 78 yaşındaki Muzaffer Şaşkın'a yakacak ve erzak yardımı yapacaklarını söyledi. Bir kişi araçta beklerken diğeri malzemeleri indirmeye koyuldu. Görevli olduğunu ifade eden son şüpheli ise yaşlı kadına para yardımında da bulunacaklarını, fakat 50 lira para üstü vermesi gerektiğini söyledi.

Muzaffer Şaşkın parasının olmadığını söyledi ancak sözde kaymakamlık görevlisini inandıramadı. Kiler olarak kullandığı odadaki kavanozun içine sakladığı paralardan 50 lira alan yaşlı kadın, parayı şüpheli gence teslim etti. Zanlı, yaşlı kadını evrakları da imzalaması gerektiğini söyleyerek oyalamaya devam etti. Bu sırada hırsızlardan birisi kavanozdaki altınları çaldı.

KİLERDEKİ ALTINLARI BULAMAYINCA ŞOK GEÇİRDİ

Şüpheliler gittikten sonra evin kiler olarak kullanılan deposunda sakladığı yaklaşık 15 bin lira değerindeki altınlarının ve 350 liralık parasının yerinde olmadığını gören yaşlı kadın şoke oldu. Sözde erzak paketlerini dahi geri götüren şüphelilerden geriye, bir tek yakacak yardımı bahanesiyle getirdikleri odun çuvalı kaldı.

Hemen durumu polise bildiren gözü yaşlı kadın, zanlıların yakalanmasını istedi. Polis olayla alakalı soruşturma başlattı. Zanlıların bıraktığı odun çuvalına parmak izi için el konulurken, çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına alan ekipler zanlıların peşine düştü.

Başından geçenleri gözyaşları içinde anlatan Muzaffer Şaşkın, 78 yıllık birikimlerinin çalındığını söyledi. Şüphelilerden geriye kalan odunları gösteren Sakin, içinin yandığını ifade etti. Oğlu ile birlikte yaşadığını, 350 liralık ihtiyarlık aylığından başka hiçbir gelirinin olmadığını belirten Sakin, "78 yıl boyunca dişimden tırnağımdan artırarak biriktirdim. Oğlumun emekli olduktan sonra aldığı toplu parayla bir miktar altın aldık. Toplam 15 bin liralık altınımız olmuştu. Yarısı benim, yarısı oğlumundu. Bir de babası olmayan bir torunum var. İzmir'de okuyor, tercüman olacaktı. Okuduğu için her ay ona 100 lira para gönderiyordum. Bu sene son senesiydi. Aylığımı da yeni çekmiş, altınları sakladığım çıkının içine koymuştum. Meğer onlar beni takip etmiş, para ve altınların yerini görmüşler. Biri beni oyalarken diğeri de çalmış. Hatta getirdikleri erzak paketlerini bile geri götürmüşler" dedi.

Beş parasız ortada kaldığını söyleyen Şaşkın, "Aylığımı yeni almış, harcamamak için oraya koymuştum. Tek kuruş harcamak nasip olmadı. Yağım yoktu. Dolabım ve çamaşır makinem bozuktu. Onları tamir ettirip yağ alırım diye düşünüyordum. Oğlumun da borcu var. Bankadan kredi çekmiş. Yoksa onun aldığı 800 liralık maaş bize yeterdi ama o da kredi ödüyor. Ne yapacağız bilmiyorum. İnşallah en kısa sürede bulunurlar" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Kiler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title