Haberler

Yangında Kül Olan Ormana 2 Bin Fidan Dikildi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular beldesinde 7 yıl önce çıkan yangın sonucu bin üç yüz hektar ormanlık alanın kül olduğu bölgede öğrenciler 2 bin fidan dikti.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular beldesinde 7 yıl önce çıkan yangın sonucu bin üç yüz hektar ormanlık alanın kül olduğu bölgede öğrenciler 2 bin fidan dikti.

Orman haftası nedeniyle Kaymakamlık ve Orman İlçe Şefliği tarafından düzenlenen Fidan Dikim Şenliği'ne Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Orman İşletme Şefi Önder Barut Mumcular Fuat Erten Ortaokulundan 10 öğretmen ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

Mumcular Beldesi, Çocuk Mezarlığı mevkisinde 7 yıl önce çıkan yangın sonrasında 1300 hektarlık orman kül olmuştu. Yangından sonra 7 yıl içerisinde dikilen fidan sayısının bir milyon'u aştığı öğrenildi. Yeniden ormanlık alana kavuşmak için dikilen fidanlar orman işçileri tarafından kontrol altında tutulduğu ve bakımları yapıldığı yetkililer tarafından bildirildi. Fidan dikme etkinliğine katılan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise öğrenciler ile birlikte fidan dikerek can suyu verdi. Etkinliğe katılan öğrenciler de fidan dikmek için birbirleri ile yarıştılar. Öğrencilerin bir kısmı toprağı kazarken bir kısmı da fidan dikerek can suyu verdi.

Kaymakam Gödekmerdan, "Ormanlık alanlar ne yazık ki dikkatsizlik ve ihmal nedeniyle yok olabiliyor. Fidan dikmek kadar ormanlarımızın yanmasını önlemek de bizim için önemli. Bu yıl çıkabilecek olası orman yangınları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ancak yangınlar için önemli olan bir konuda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gödekmerdan Ormana Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title