Haberler

Yalova Aronyası Hasat Şenliği Düzenlendi

Güncelleme:

Yalova'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yalova Aronyası Hasat Şenliği' ile aronya hasadı başladı. Etkinlikte aronya ile yapılmış çeşitli ürünler ikram edildi. Aronya üretimi Yalova'da yaygınlaşmaya başladı.

Yalova'nın coğrafi işaretli meyvesi aronyada hasat sevinci

YALOVA - Yalova'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Yalova Aronyası Hasat Şenliği düzenlendi.

Altınova ilçesine bağlı Karadere Köyü'ndeki aronya bahçesinde hasat şenliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlara aronya ile yapılmış içecek, dondurma, tatlı, kurabiye gibi ürünler ikram edildi. Burada konuşan bahçe sahibi Gönül Elitaş, 2018 yılında başladığı aronya üretiminden memnun olduğunu söyledi. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral da aronyanın alternatif ürün olarak Altınova'da üretilmeye başlandığını söyledi. Aroyanın bölge için önemli bir tanıtım aracı olacağını da belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar ise 2017-2018'de proje çalışmalarına başlandığını belirterek, "2020 yılında biz 7-8 ton bir rekolte elde ettik. İlk bahçelerimizin ürünüydü. 2021 yılında 27-28 ton oldu rekoltemiz. 2022 yılında 100 tona yaklaştı. İnşallah bu sene de 150 tona yakın bir rekolte bekliyoruz. Tam verim çağına geldiğinde bütün bahçelerimiz Yalova'mızda bugünkü dikilişlerin 500 tona yakın bir ürün vereceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Yalova'nın bir meyvecilik kenti olduğunu anlatan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise aronya üretiminin kentte yaygınlaştığını belirtti. Büyükgümüş, coğrafi işareti alınan aronyanın sınırlı tarım toprakları olan Yalova'da önemli bir ürün haline geldiğini kaydetti.

Vali Hülya Kaya ise aronya Yalova'da 150 tonluk bir rekolteye ulaşmasının bir başarı olduğunu ifade etti. Kaya,

vurgu yapan Kaya, Yalova'yı dışarıda tanıtabilecek bir ürünün planlı ve programlı şekilde ortaya çıkarıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından çiftçilere sertifika dağıtıldı. Katkı sağlayan kişilere de plaket takdim edildi.

Program kesilen kurdelenin ardından gerçekleştirilen aronya hasadıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalova Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title