Haberler

Yalçın Mahalle Başkanlarıyla Buluştu

Güncelleme:

Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi ilçe teşkilatının organizasyonunda mahalle başkanlarıyla buluştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, mahalle başkanları ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Mahalle başkanlarıyla toplantıların ilki geçtiğimiz hafta Yıldırım'da gerçekleştirilmişti. Yalçın, dün akşam da Osmangazi'de mahalle başkanlarıyla buluştu. AK Parti il Başkanı Sedat Yalçın, Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Embiya Akkuş'la birlikte Akpınar Kültür Merkezi'nde mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, ilçe yönetimi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda partili de hazır bulundu. Toplantıya Osmangazi'nin Bağlarbaşı, Yenibağlar, Yenikent, Yunuseli, Dereçavuş, Gündoğdu, Güneştepe, Hamitler, Akpınar, Emek-Adnan Menderes, Emek-Fatih Sultan Mehmet, Emek-Zekai Gümüşdiş, Geçit, Nilüfer, Adalet, Soğukkuyu, Hürriyet, İstiklal ve Yenikaraman Mahalle Başkanları katıldı.

ÜYE ÇALIŞMALARI

Mahalle başkanlarıyla yapılan toplantılarda ana gündem maddesini, AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın üye katılım kampanyası çerçevesinde yaptığı çalışmalar oluşturdu. Yalçın, Osmangazi mahalle başkanlarına seslenirken öncelikle bu konu üzerinde durdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın il başkanları toplantılarında yaptığı uyarılarla üye çalışmalarına büyük önem verdiğini gösterdiğini vurgulayan Yalçın, "Başbakanımız üye çalışmalarını yakından takip ediyor. Bizler de Bursa Teşkilatı olarak AK Parti'ye oy verip de bir türlü üye olma şansı yakalayamayan seçmeni bulmak ve onları partimize katmakla görevliyiz. Seçmenimizle partimizi mutlaka buluşturmalıyız. Şu anki üye sayımız 220 bini aştı. Hedefimiz Bursa seçmeninin yüzde 15'ini partiye üye kaydetmek. Bu konuda tüm teşkilat mensuplarımızın kendilerine düşen görevi yerine getireceğine olan inancım tamdır" dedi.

YENİ EĞİTİM SİSTEMİ

Son 3 aylık dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çok önemli yasaların kabul edildiğini hatırlatan Yalçın, teşkilatın bu yasaların özüne hakim olması gerektiğini dile getirdi. Yalçın, TBMM'den geçen kanunların bazıları hakkında mahalle başkanlarına bilgi de verdi. Bunlardan en çok dikkat çekenin kamuoyunda 4+4+4 diye bilinen yeni eğitim sistemi yasası olduğunu anımsatan İl Başkanı Sedat Yalçın, şöyle devam etti:

"Bu kanun eğitim sistemini kademeli hale getiriyor. AK Parti'nin 2011 seçimlerinde ortaya bir vizyon olarak koyduğu 2023 hedefine ulaşmamız için çok sayıda teknik elemana ihtiyacımız var. Eğitim sistemiyle çocuklarımız teknik alanlara yönelecek. Yeni eğitim yasası ile seçmeli ders imkânı getirildi. Öğrenciler yeteneklerine göre yönlendirilecek. Ayrıca çocuklarımız değişik konularda da seçmeli ders fırsatı yakalayabilecek. Bu çok önemli bir gelişme."

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK…"

Mahalle başkanlarını Bursa için büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm konusunda da bilgilendiren Başkan Sedat Yalçın, Meclis'te kabul edilen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un çok geniş kapsamlı olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümü vatandaşa iyi anlatacak sivil toplum kuruluşları olması gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Bu dernekler vatandaşla belediye arasında köprü görevinde bulunacak. Batıda böyle örnekler var. Bu tarz çalışmaların ülkemizde de faydalı olacağına inanıyorum. Kentsel dönüşümde gönüllülük esas olacak. Vatandaşın kesinlikle beğeneceği bir çalışma yapılacak. Halkın mağdur olması söz konusu olmayacak. Burada ölçü para değil. O ailedeki iki kişinin hayatını kaybetmesi, 10 binanın değeriyle ölçülemez. Bizler de teşkilat olarak halkımızı doğru bilgilendireceğiz ve adım adım güzel şeylere ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Osmangazi'deki teşkilat toplantısı, Yalçın'ın açıklamalarının ardından mahalle başkanlarının teşkilatla ilgili öneri ve taleplerin dinlenmesiyle sürdü. Toplantının sonunda AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yanına İlçe Başkanı Cihat Çini'yi alıp, mahalle başkanlarıyla tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Osmangazi Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title