Haberler

Van Gölü Koylarında Doğaseverlerin Yürüyüş Etkinliği

Güncelleme:

Van'da düzenlenen etkinlikte 35 doğasever, Van Gölü koylarında yürüyüş yaparak bölgenin güzelliklerini fotoğrafladı. İnköyü ve Ağin koylarının turizme kazandırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte doğaseverler, doğanın ve tarihi dokunun tadını çıkardı.

Van'da yaklaşık 35 doğasever, Van Gölü koylarında yürüyüş yaptı, bölgenin güzelliklerini fotoğrafladı.

Vadi Doğa Spor Kulübünce düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya gelen doğaseverler, Gevaş ilçesi sınırlarındaki İnköyü ve Ağin koylarına gitti.

Bölgede yürüyüş yapan, doğayla iç içe zaman geçiren 35 kişi, Altınsaç Kilisesi'nin bulunduğu alanı gezdi, fotoğraf çekti.

Kulüp Başkanı Ömer Demez, İnköyü ve Ağin koylarının Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Bölgedeki koyların turizme kazandırılması amacıyla her yıl belirli dönemlerde yürüyüş ve gezi etkinliği düzenlediklerini belirten Demez, "Bu koylar, her mevsimde ziyaretçilerine ayrı güzellik sunuyor. Buraların turizme kazandırılması lazım. Bu güzel koylar, el değmemiş doğası, Van Gölü'nün eşsiz manzarası ve tarihi dokusuyla etkinliğimize katılan doğaseverleri büyüledi." diye konuştu.

Etkinliğe katılan Bahar Cefa Yavuz da bölgenin görülmeye değer güzelliklerinin olduğunu dile getirerek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Van Doğa Turizm Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title