Haberler

Vali Su: "İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın"

Mersin Valisi Ali İhsan Su, vatandaşların refah düzeyinin arttırılıp, yaşam koşullarının geliştirilmesi noktasında karar alıcı mercideki kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, vatandaşların refah düzeyinin arttırılıp, yaşam koşullarının geliştirilmesi noktasında karar alıcı mercideki kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Kalkınma Bakanlığı himayesinde, Mersin Valiliği koordinesinde yürütülen ' Akdeniz ilçesi Sosyal Dönüşüm Programı Eylem Planı Çalıştayı'nda, kentin öncelikli ve acil sorunları masaya yatırıldı.

Akdeniz'i bir cazibe merkezi haline dönüştürmeyi ve ilçenin özellikle ekonomik ve sosyal sorunlarını büyük ölçüde iyileştirip toplumsal refahı artırmayı hedefleyen, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın öncülüğünde, Mersin Valiliği'nin ev sahipliği ve koordinesinde sürdürülecek Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) projesi olan "Akdeniz ilçesi Sosyal Dönüşüm Programı Eylem Planı Çalıştayı", Divan Otel'de gerçekleştirildi. Çalıştaya, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile ÇKA Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan'ın yanı sıra, Akdeniz ilçesi içinde faaliyet yürüten kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek odaları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, ÇKA Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, Akdeniz ilçesi içinde faaliyet yürüten kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek odaları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Çalıştayda konuşan Vali Ali İhsan Su, vatandaşların refah düzeyinin arttırılıp, yaşam koşullarının geliştirilmesi noktasında karar alıcı mercideki kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Bu doğrultuda ekonomik ve sosyal yatırımları gerçekleştirme, vatandaşların kamu hizmetlerinden eksiksiz yararlanmalarını temin etme ve özellikle de dezavantajlarını avantaja dönüştürecek imkanları sunmanın büyük önem arz ettiğini vurgulayan Su, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile hareket eden devletimiz ve hükümetimiz, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, güvenli, kaliteli ve modern bir yaşam sürmelerine olanak sağlayacak düzenleme ve uygulamaları bir bir hayata geçirmektedir" dedi.

Kentin gelişmesi için önem taşıyan çalışmaların sürdürülebilirliğinin ancak paydaşların konuyu sahiplenmesiyle mümkün olacağını da belirten Su, çalıştaya ve Mersin'in kalkınmasına öncülük etmesinden dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ÇKA Genel Sekreteri Altunsu, ajansın çalışmaları ile çalıştayın amacı ve hedefini anlattı. ÇKA Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Özcan da projeyle ilgili sunum yaptı. Özcan, ÇKA'nın, insanı temel alan, toplumsal refahı artırmayı hedefleyen sosyal kalkınma anlayışını, en az iktisadi kalkınma kadar önceleyen bir yaklaşım içerisinde olduğunu söyledi. Özcan, "Bu çalışmada temel amaç; Akdeniz ilçesini coğrafi odağa alarak, eğitimden sağlığa, spordan kültüre, milli ve manevi değerlerden sosyal yardımlara, kentleşmeden sosyal altyapıya kadar birçok konuda kamu hizmetlerinin bu bölgedeki dezavantajlı gruplara belli bir program dahilinde yoğunlaşmasının sağlanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Ardından çalıştayda yer alan konular anlatılarak, yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title