Haberler

Vali Karaloğlu Amatör Futbolculara 300 Kranpon Dağıttı

Güncelleme:

Bursa İl özel İdaresi tarafından Amatör spor haftası etkinli kapsamından Vali Karaloğlu'nun başkanlığından 183 spor kulübüne 3300 çift kranpon yardımı yapıldı.

Bursa İl Genel Meclisi salanunda gerçekleşen törene Vali Münir Karaloğlu İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Meclis Üyeleri, Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Amatör Spor Kulübleri federasyonu Başkanı cemal Vardar ve külüp başkanları katıldılar.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar bundan evvelde Valiliğimizin İl Genel Meclisimizin kulüplerimize yapmış olduğu malzeme, forma ve yağmurluk yardımı dışında bu yıl da çok önemli bir katkı olduğunu düşündüğüm kulüplerimizin en önemli problemlerinden bir tanesi olan ayakkabı tahsisi kulüplerimizi bir nebze olsun ekonmik olarak rahatlatacaktır, federasyon olarak böyle bir katkıyı sağlayan başta Valimize, İl Genel Meclisi üyelerine ve Özel İdaremize şükranlarımı sunuyorum dedi.

Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik Özel İdare olarak her yıl amatör spora mümkün olan bütçemizin imkan verdiği ölçüde en yüksek katkıyı en yüksek desteği vermeye çalışıyoruz. Bu yıl da tabiki bu desteğin ne olacağı ve türünün nasıl olacağı konusunda sizlerle istişare ediyoruz. Geçen yıl yağmurluk ve çanta daha önceki yıllarda eşofman değişik spor malzemeleri verdik. Ancak bu yıl sizlerle yaptığımız görüşmelerde forma ya da eşofmanların bir şekilde sponsor vasıtasıyla temin edilebildiğini ama ayakkabı konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığınızı bize ilettiniz. Biz de bu doğrultuda ihtiyacınız olan en güzel malzemeyi size temin etmek için bu yıl krampon vermeye karar verdik açıklamasında bulundu.

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir ise açıklamasında bende haspel kader 5 yıl kadar amatör spor kulübünün başkanlığını yaptım, ne kadar zor bir iş yaptığınızı biliyorum. Gerçekten dünyanın en zor işlerinden biri adeta dipsiz bir kuyu gibidir. Profesyonel spor kulüplerinde idarecilik yapmak yöneticilik yapmak çok kolay çünkü 5 lira verseniz , 5 liranızı geri alırsınız. Ama biliyorum ki amatör spor kulüplerini yöneten arkadaşlarımız başkan arkadaşlarımız ne verirse mümkün değil bir lirasını bile geri alma imkanına sahip değil. İşte bizde bu duygu ve düşüncelerle amatör spor kulüplerimize elimizden geldiğince bugüne kadar katkıda bulunmak çabasını gösterdik. Katkıda bulunmak amacıyla bir takım katkılar yapmak istedik. Spor İl Müdürlüğümüze ve amatör spor kulüp temsilcilerimize elimizden gelen desteği bugüne kadar vermeye gayret ettik dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu öncelikle her biri kulübümüzün amatör spor haftasını kutluyorum. Bu hafta içerisinde Valilik İl Özel İdaresi olarak amatör kulüplerimize spor malzemesi yardımı yapıyor olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bursamız çok önemli bir spor şehri aslında genç bir nüfusumuz var, çok sayıda amatör spor kulübümüz var. Sadece futbolda değil birçok branşta Türkiye'ye sporcu yetiştiren bir fabrika konumunda adeta Bursa'mız. Önceki yıllarda da çeşitli malzeme yardımları ve tesis yapma noktasında il özel idaremizin çalışmaları olmuş. Bu sene bütçemize baktığımızda 764 bin TL'lik bu yardımlarda önce yine çeşitli branşlarda masa tenisinden boksa judoya tekvandoya kadar çeşitli branşlardaki kulüplerimize malzeme yardımları yapmışız. Bugün 183 amatör spor kulübümüze krampomn yardımı yapıyoruz. Sizden gelen talep doğrultusunda seçilmiş bu yardım. Ayakkabının üzerine reklam alamazsınız ama formanın gögsüne reklam alabilirsiniz. Mantıklı bir seçim olmuş. Bugün 3300 çift kramponu amatör spor kulüplerimizin hizmetine gençlerimizin hizmetine vermiş olacağız. Bunun için yaklaşık 161 bin TL harcama yapmış olacağız. Yani daha önce malzeme için 764 nin TL'ye ilaveten bügün bir 161 bin TL'lik daha spor kulüplerimize malzeme desteği yapmış olacağız. Birde sporla ilgili 2013 yılında Orhangazi yarı olimpik yüzme havuzumuza 1 milyon TL , spor kulüplerimize ve derneklerede 25 bin TL harcama yapmışız. Toplam 1 milyon 789 bin TL'lik bir harcama yapıyoruz. Bursamızda spor için spor tesisleri için. İl Özel İdaremizin bitçesine baktığımızda azımsanacak bir rakam değil spora harcadığımız rakam. Bu imkanı bize veren bu kaynakları spora tahsis eden İl Genel Meclisimizin Başkan ve üyelerine kentteki bütün spor kulüpleri sporla iştikal eden bütün gençlerimiz adına ilin Valisi olarak teşekkür ediyorum.

Sporla ilgilenen çocuklarımıza baktığımızda bir disiplin içersinde yetiştiğini görüyoruz. Bir hocanın denetiminde antranörün denetiminde bir disiplin içerisinde bir takım ruhu içerisinde yetiştiğini görüyoruz ve hayatlarındaki başarıya baktığınızda çocukluğunda gençliğinde spor yapmış insanların hayatlarında çok başarılı olduğunu görürsünüz. Örnek mi istiyorsunuz Başbanımız, o da eski sporcuydu futbolcuydu biliyorsunuz. Onun için çocuklarımzın spor yapması adına emek veren çaba sarfeden gönüllü olarak koşturan kulüp yöneticilerimize fedarasyon başkanımıza amatör spor haftasında tekrar il valisi olarak teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title