Haberler

Vahit Kiler ve Vedat Demiröz Bitlis Günleri ile İlgili Değerlendirme Yaptılar

Güncelleme:

Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz ortak basın açıklaması yaparak İstanbul Feshane'de düzenlenen Bitlis tanıtım günlerini değerlendirdiler.

Sayın Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: 31 Ekim-03 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Feshane Uluslararası Kongre Merkezinde Valiliğimiz himayelerinde "Bitlis Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlenmiştir. Bu süre içerisinde yaklaşık 1 milyon misafirimiz stantlarımızı ziyaret etmiş, milyonlarca kişi ise ekranları başında söz konusu etkinliği takip etmiştir. Organizasyonumuz İstanbul'da ilk kez yapılmasına rağmen en çok ziyaret edilen etkinliklerden birisi olmuştur.

Nisan ayında Ankara'da yapılan tanıtım günlerinin ardından İstanbul'da da Bitlis'in ışık şahsiyetleri, zengin tarihi, kültürel değerleri, doğası, büryan kebabı, yöresel mutfağı, balı, cevizi, fındığı, kar pekmezi ve peyniriyle kısaca bütün zenginliklerimiz tanıtıldı.

Akademisyenler, bürokratlar, iş adamları, STK'lar, belediyeler, basın ve vatandaşlarımızın bir arada olduğu organizasyonda muhteşem bir tanıtıma imza atıldı. Bu süreçte birçok sosyal faaliyetlerle birlikte sanatçılarımız ve Doğuyorum Korosu da dört gün boyunca konserler verdi. Bitlis Ankara'dan sonra İstanbul'da ilk defa bütün güzellikleriyle bu kadar geniş katılımlı bir faaliyetle tanıtılma imkânı buldu.

Organizasyona başta İstanbul olmak üzere ülkemizin birçok şehrinden gelen yüreğinde memleket hasreti çeken hemşerilerimiz ve Bitlis'i merak eden vatandaşlarımız büyük ilgi göstermiştir.

Bu vesile ile çalışmalarda emeği geçen başta Bitlis Valiliği ve Belediyesi olmak üzere, Kamu Kurumlarına, İlçe Kaymakamlıklarına, İlçe ve Belde Belediyelerine, Bitlis Dernekleri ve Federasyonuna, STK'lara, esnafımıza, basınımıza ayrıca İstanbul'da bizi yalnız bırakmayan Bitlis'li yüreği sevgi dolu hemşerilerimize ve festivalin düzenlenmesinde başından sonuna kadar büyük bir özveri ve gayretle başarılı bir çalışma örneği ortaya koyan Açılım Organizasyona da teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vedat Demiröz İstanbul Kiler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title