Haberler

Üretici kadınlar haklarını hatırladı

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesince, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında, üretici kadınlara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendiği bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesince, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında, üretici kadınlara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler, online platformda yapılan seminerler ile başladı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen seminerlerde ilk olarak Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross tarafından kahramanlıklarıyla bilinen Gülnar Hatun'un efsanevi hikayesi anlatıldı. Avukat Nida Gamsız'ın, '6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' ile ilgili yaptığı bilgilendirme ile devam eden seminerler, Psikolog Deniz Liman'ın 'şiddet türleri' ve Polis Memuru Kürşad Buğra Bilgin'in, 'siber şiddet' hakkında yaptığı bilgilendirme ile sona erdi.

Tarihi Taşhan'da kadın hakları konuşuldu

Mersin'in Mut ilçesinde bulunan Taşhan Kadın Üretici Pazarında düzenlenen programda ise kadınlar, turuncu renkte kıyafetler giyerek farkındalık oluşturdu. Program kapsamında üretici kadınlara Avukat Meryem Diniç tarafından, '6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' başta olmak üzere bir çok konuda bilgilendirme yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Diniç, kadına şiddetin sadece Türkiye'de değil global çapta bir sorun olduğunun ortada olduğunu ifade etti. Kadına yönelik uygulanan şiddetin sadece fiziksel olmadığının altını çizen Diniç, "Birçok kadın psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddete de maruz kalmaktadır" dedi.

Etkinlik ve Sanat Merkezinde pandemi ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenen programda ise ilk olarak mini konser düzenlendi. Çimlerde oturarak şarkılara eşlik eden vatandaşlar, canlı müziğin tadını doyasıya çıkardı. 'Mutlu kadın, mutlu aile' adlı drama oyunu ile devam eden program, Etkinlik ve Sanat Merkezi Korosunun muhteşem performansı ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title