Haberler

Ulusal Dershane Derneklerinden Ortak Açıklama Açıklaması

''(MEB'deki görüşme) Derneklerimiz bu görüşmede dershane gerçeğini göz önünde bulundurarak kurumları ve hizmet verdikleri kesimleri mağdur etmeyecek önerilerini Bakanımızla paylaşmaktadır''  ...

Ulusal dershane derneklerinin, Milli Eğitim Bakanlığındaki görüşmelerde, derneklerin dershane gerçeğini göz önünde bulundurarak kurumları ve hizmet verdikleri kesimleri mağdur etmeyecek önerileri paylaştıkları belirtildi.

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR), Güven Dershaneleri Sahipleri Derneği (GÜVEN-DER ), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Kurumları Derneği (ÖZDER) ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bugün bazı dernek temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldiği anımsatıldı.

Bu görüşmenin, Bakanlığın dershanelerin dönüşüm sürecinde paydaşlarla görüşme sürecinin bir parçası olduğu ifade edilerek, bu ve benzeri görüşmelerin basına açık ya da kapalı olarak birkaç haftadır sürdüğü belirtildi.

Bütün derneklerin bu bağlamdaki diyaloglara açık olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu görüşme diğer dernek temsilcileriyle devam edecektir. Bugün yapılan görüşme görüş alış verişi düzeyinde gerçekleşmiştir. Derneklerimiz bu görüşmede, dershaneler gerçeğini göz önünde bulundurarak kurumları ve hizmet verdikleri kesimleri mağdur etmeyecek önerilerini Bakanımızla ve Bakanlık yetkilileriyle paylaşmaktadır. Dershane derneklerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını devam ettirdiğini, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmeleri gerektikçe kamuoyuyla paylaşacağını saygıyla duyururuz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title