Haberler

Türköne: "Bu Şehrin İnsanlarını Seviyorum"

Güncelleme:

İlk olarak Elazığ Belediyesi'ne gelen Türköne Belediye Başkan Vekili Atik Birici tarafından Başkanlık makamında ağırlandı.

Elazığ Belediyesi tarafından "Yeni Anayasa ve İleri Demokrasi" konulu konferansa katılmak üzere ilimize gelen Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Elazığ Belediyesi'ne gelen Türköne Belediye Başkan Vekili Atik Birici tarafından Başkanlık makamında ağırlandı. Başkan Vekili Birici, Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'yi şehrimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Türköne, son iki yıl içerisinde Elazığ'a ikinci kez geldiğini ifade ederek, kendini bu şehirde yıllardır yaşamış gibi hissettiğini söyledi. Konferans davetine icabet etmekten dolayı da şeref duyduğunu belirten Türköne, Elazığ'ın ülkenin çok önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.

Elazığ Belediyesi Başkan Vekili Atik Birici ise şehir insanlarının yazar ve akademisyen Mümtaz'er Türköne'nin bilgi ve birikimlerinden faydalanacağını söyleyerek kendisini şehrimizde ağırlamaktan dolayı şeref duyduklarını açıkladı.

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'nin ziyaretlerine Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Uğur Balıbey de eşlik etti.

Türköne Belediye ziyareti sonrasında Özel Yavuz Selim Lisesi'ne giderek burada öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin ufkunun oldukça geniş olduğunu belirten Türköne, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Özel Yavuz Selim Lisesi'ndeki programın sonunda kitaplarını da imzalayan Türköne daha sonra Özel Güzide Hanım İlköğretim Okulu'na geçerek söyleşi programına katıldı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne son olarak Hacı Hulusi Efendi'nin kabristanını ziyaret ederek merhuma dua etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title