Haberler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Konukoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'nun konuşması- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuşması Türkiye'ye sığınan Suriyeliler- GSO Başkanı Konukoğlu: - "Durulma olduğunda Suriye'nin inşasını bizim yapacağımız kesin.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'nun konuşması- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuşması Türkiye'ye sığınan Suriyeliler- GSO Başkanı Konukoğlu: - "Durulma olduğunda Suriye'nin inşasını bizim yapacağımız kesin. Çünkü en kötü günlerinde yanlarındaydık. İyi günlerinde de yanlarında biz olacağız"- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: - "Bizim isteğimiz kampların sınırın diğer tarafında kurulması" Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Suriye'deki savaş sona erdiğinde Gaziantep'i önemli fırsatların beklediğini belirterek, "Durulma olduğunda Suriye'nin inşasını bizim yapacağımız kesin. Çünkü en kötü günlerinde yanlarındaydık. İyi günlerinde de yanlarında biz olacağız" dedi.Konukoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde katıldığı toplantıda, Gaziantep'te "mücadele ruhu" bulunduğunu söyledi.Çok kriz gördüklerini ifade eden Konukoğlu, "Bunlar kriz falan değil. Bizim yaşadığımız krizleri Türkiye yaşamadı. Biz 1990 krizinde Gaziantep olarak Irak'ta 2,5 milyar dolar batırdık. Ama bugün ise Irak en büyük pazarımız oldu" dedi. Suriye'deki savaş sona erdiğinde Gaziantep'i önemli fırsatların beklediğini dile getiren Konukoğlu, "Durulma olduğunda Suriye'nin inşasını bizim yapacağımız kesin. Çünkü en kötü günlerinde yanlarındaydık. İyi günlerinde de yanlarında olacağız" diye konuştu.Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin durumuna üzüldüklerini aktaran Konukoğlu, yardım etmekten vazgeçmeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu coğrafyada yaşıyorsak bedelini ödemek zorundayız. Nasıl Kurtuluş Savaşı'nda mücadele verdiysek bugün de bu mücadeleyi vermeye hazırız. Türkiye'nin öbür tarafı ne düşünürse düşünsün. Biz işimize bakıyoruz. Ekonomide durgunluk olduğu söylenen ülkede bizim 5. organize sanayi bölgesinde 40 tesis faaliyete geçti. Şu anda 80 tesisin inşaatı devam ediyor. Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Şehir olarak ülkemizin kalkınmasına var gücümüzle katkı koymaya devam edeceğiz."- "Her kriz ortamında büyümeyi başarmış bir şehiriz"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bölgenin sürekli risk taşıdığını söyledi.Şehir olarak hiçbir zaman "kriz var oturup bekleyelim" diye düşünmediklerini ifade eden Şahin, "Her kriz ortamında büyümeyi başarmış bir şehiriz. Suriye meselesinde de herkesin 'eyvah ne olacak' dediği noktada, çözümün parçası olma noktasındayız. Bizim isteğimiz kampların sınırın diğer tarafında kurulması" dedi.Milli Güvenlik Kurulunun bugün toplandığını anımsatan Şahin, Suriye sınırıyla ilgili radikal kararlar alınabileceğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Adil Konukoğlu Fatma Şahin Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title